Călăraşi / Cine administrează fostul cinematograf Victoria?

Călăraşi / Cine administrează fostul cinematograf Victoria?

În şedinţa ordinară de plen din 31 octombrie, consilierii locali au votat printre altele şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea  indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ,,Reabilitare clădire publică -Victoriaˮ  din Municipiul Călăraşi.

Valoarea investiţiei este cifrată la circa 3,9 milioane lei (TVA inclus).

Potrivit iniţiatorului proiectului de hotărâre, «Clădirea aparţine domeniului public al Municipiului Călăraşi, în administrarea Consiliului Local al Muncipiului Călăraşi conform încheierii nr.54936/2015, având cartea funciară nr.25024-C1.”

Lăudabilă, aşadar, iniţiativa domnului primar şi a domnilor consilieri deopotrivă de a reabilita şi moderniza o clădire de referinţă pentru istoria acestui oraş, loc în care foarte mulţi călărăşeni au rămas cu amintiri frumoase! Ar fi fost foarte bine ca în proiect să se precizeze şi sursa de finanţare dar...

Acum, nu putem să-l contrazicem pe domnul primar Drăgulin, însă ne putem permite măcar o observaţie de care să ţină cont. Imobilul care adăposteşte fostul Cinematograf Victoria se află în administrarea RADEF România Film şi face obiectul unui contract de comodat care are nr. 19.346 / 07.12.2017, încheiat între instituţia mai sus - menţionată, în calitate de comodant şi Consiliul Judeţean Călăraşi, în calitate de comodatar pe o perioadă de 10 ani. Concret, “Comodantul, (RADEF România Film) dă spre folosinţă comodatarului (Consiliul Judeţean Călăraşi) locaţia Cinematograful Victoria, situate în B-dul 1 Mai, nr. 2, în scopul înfiinţării unui centru socio – cultural pentru deservirea cetăţenilor din municipiul Călăraşi” Aşa scrie în contract! Bănuiesc că în conducerea RADEF sunt oameni sănătoşi la cap care nu-şi permit să încheie astfel de contracte pe locaţii care nu le administrează! Sunt sigur că şi în conducerea CJ sunt oameni serioşi care au multă treabă de făcut, nu să se joace de-a contractele cu fel de fel de instituţii “neserioase” dacă nu chiar “dubioase”!

Cine are oare dreptate? În administrarea cui se află până la urmă locaţia care găzduieşte fostul Cinematograf Victoria? Primăria sau RADEF? Or fi ştiut consilierii locali de existenţa contractului de comodat?

Oricum s-au cheltuit ceva bănuţi până acum. Ca să aducă proiectul de hotărâre mai sus-menţionat pe masa consilierilor locali, Primăria a plătit “Studiul de Fezabilitate” şi mă îndoiesc că l-a achiziţionat la preţ de tarabă.

În rest, e bine. Deocamdată, bătălia dintre “palate” se rezumă la nişte “hârtii” care se bat cap în cap!

 

Către cotidianul online arenamedia.ro

În atenția domnului Octavian Câju

În urma apariției articolului cu titlul ”Călăraşi / Cine administrează fostul cinematograf Victoria?”, apărut în ediția dumneavoastră din data de 13 noiembrie 2018, vă rugăm să publicați punctul de vedere al Primăriei Municipiului Călărași cu privire la întrebări pe care le puneți vizavi de proprietarul și/sau administratorul clădirii fostului Cinematograf Victoria.

”Clădirea fostului Cinematograf Victoria aparține domeniului public al Municipiului Călărași, conform cărții funciare nr. 25024-CI, încheiată cu numărul 54936/2015.

Drept urmare, considerăm că orice act încheiat de către RADEF în legătură cu bunuri imobile aparținând domeniului public al Municipiului Călărași este lovit de nulitate.”

 

BIROUL DE PRESĂ

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.