Cuza Vodă / Fotbalul, pe butuci!

Cuza Vodă / Fotbalul, pe butuci!

De vineri dimineaţă, exact cu o zi înainte de startul returului ligii a 4-a, fotbalul, la Cuza Vodă, a ajuns pe butuci. Fără să anunţe în mod oficial, primarul localităţii, Marius Cojocaru, a decis să retragă echipa locală Zarea din campionat, cel mai probabil din raţiuni financiare. Problema n-a apărut peste noapte şi în ciuda semnalelor date încă de la începutul anului, de către cei din jurul echipei, primarul a rămas insensibil. Nici în weekend nu s-a sinchisit să ofere vreo explicaţie măcar conducerii AJF Călăraşi!

Din câte ştiu, suma cheltuită în toamnă n-a fost atât de mare precum s-a rostogolit în spaţiul public, cum şi cea propusă pentru retur,  adică pentru salvarea de la retrogradare, era la fel de decentă.

La prima vedere, lipsa banilor pare să fie un motiv palpabil (probabil din cauza majorării excesive a salariilor angajaţilor Primăriei!), însă această „scuză” ar putea să-i aducă mari deservicii tânărului primar, care va fi nevoit să deconteze electoral o astfel de măsură proastă.

Vina îi aparţine în totalitate, chit că nu primarul a jucat sau a condus echipa pe ultimul loc în topul campionatului judeţean. În vara anului trecut, Cojocaru ar fi trebuit să se asigure că echipa va beneficia de resursele necesare pentru un campionat întreg şi nu doar pentru o jumătate de sezon. Pe de altă parte, în calitate sa de primar ar fi trebuit să identifice, fie şi temporar,  alte fonduri, chiar de natură privată pentru buna desfăşurare a activităţii fotbalistice. Dar probabil, relaţiile sale cu sponsorii locali, mai cu seamă cu cei care desfăşoare afaceri în domeniul agricol, sunt reci, poate chiar inexistente iar efectele se văd cu ochiul liber.

Zarea Cuza Vodă, echipă reînfiinţată de fostul primar PSD, Aurel Stan prin 2008, 2009 şi-a dat duhul 10 ani mai târziu, spre nemulţumirea microbiştilor locali care nu-şi pot imagina că o comună aşa de mare şi de bogată ca a lor, nu-şi poate permite „luxul” de a susţine un club în fotbalul călărăşean!

Mandatul primarului liberal, Marius Cojocaru, nu traversează cele mai faste momente. Am observat, totuşi, că în mediul virtual dumnealui se laudă cu o serie de proiecte câştigate, ce vor fi finanţate din fonduri guvernamentale, însă nu acelaşi lucru l-ar putea spune şi despre relaţiile sale cu cei din jurul său care nu sunt deloc atât de cordiale. Dimpotrivă! Ele s-ar putea acutiza în perioada următoare, premergătoare alegerilor locale din 2020. Adversarii săi, cu precădere de la PSD, stau la pândă şi sigur nu vor ezita să-i arunce în cârcă şi chestiunea legată de desfiinţarea echipei de fotbal, în condiţiile în care, printre proiectele sale de „suflet” s-ar fi numărat chiar...modernizarea stadionului.

Acum, şi dacă i-ar trece prin cap să revină asupra deciziei, e târziu! Jucătorii s-au risipit pe unde au văzut cu ochii şi e greu de crezut, dacă nu chiar imposibil, că ar mai putea fi încropită, peste noapte, o echipă cu care să se alinize la startul returului. Dar, cine ştie?, s-au mai văzut minuni în lumea asta!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.