Echipa comunei Gălbinaşi va reprezenta Călăraşiul la faza regională a Cupei Satelor

Echipa comunei Gălbinaşi va reprezenta Călăraşiul la faza regională a Cupei Satelor

S-a tras cortina peste faza judeţeană a Cupei Satelor, competiţie dedicate copiilor cu vârsta sub 13 ani din mediul rural şi organzată de Federaţia Română de Fotbal în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Turneul a fost câştigat de echipa comunei Gălbinaşi care s-a impus cu 4-0 în finala disputată împotriva echipei comunei Chirnogi. De menţionat că ambele formaţii au făcut parte din aceeaşi grupă, Zona Olteniţa. Echipa din Gălbinaşi va reprezenta judeţul Călăraşi la faza regională.

În Finala Mică, echipa din Dragalina s-a impus în faţa celor din Ştefan cel Mare cu 7-6, după executarea loviturilor de departajare.

Vineri, preşedintele AJF Călăraşi, Dorinel Dincă şi directorul OJFIR Călăraşi, George Chiriţă s-au aflat la Gălbinaşi pentru a înmâna câştigătorilor o cupă, diplome, medalii, mingi şi tricouri.

La startul Cupei Satelor – faza judeţeană s-au aliniat 11 echipe împărţite în două grupe. În Zona Călăraşi, au evoluat echipele comunelor Dragalina, Ştefan cel Mare, Săruleşti, Grădiştea, Dragoş Vodă şi Dichiseni (Viitorul). În Zona Olteniţa, au participat echipele din Gălbinaşi, Chirnogi (Victoria), Fundeni, Spanţov şi Ciocăneşti (Dunărea).

La faza finală care va avea loc în luna mai se vor califica formaţiile câştigătoare celor 8 faze regionale. Câștigătoarea Cupei Satelor, adică întreg lotul, alături de profesorul antrenor, va însoți echipa națională a României în deplasarea din Norvegia contând pentru partida din preliminariile Euro 2020 (7 iunie 2019), vor participa la toate acțiunile lotului din acea săptămână.

Cupa Satelor – Faza judeţeană

Zona Călăraşi / Clasament: 1. Dragalina – 26p; 2. Ştefan cel Mare – 25p; 3. Săruleşti – 13p; 4. Grădiştea – 12p; 5. Dragoş Vodă – 12p; 6. Dichiseni – 0p.

Zona Olteniţa / Clasament: 1. Gălbinaşi – 22p; 2. Chirnogi (Victoria) – 12p; 3. Fundeni – 9p; 4. Spanţov – 7p; 5. Ciocăneşti (Dunărea) – 7p.

Semifinale / Rezultate

Gălbinaşi (Loc 1 Zona Olteniţa) – Ştefan cel Mare (Loc 2 Zona Călăraşi) 1-0

Chirnogi (Loc 2 Zona Olteniţa) – Dragalina (Loc 1 Zona Călăraşi) 1-0

Finala Mică: Locurile 3-4

Dragalina – Ştefan cel Mare 7-6 (după executarea loviturilor de departajare)

Finala Mare: Locurile 1-2

Chirnogi – Gălbinaşi 0-4

Clasament: 1. Gălbinaşi (Participantă la Faza Regională); 2. Chirnogi; 3. Dragalina; 4. Ştefan cel Mare.

Lotul echipei Gălbinaşi: Dumitru Florin Alexandru, Adelin Ionuţ Manolache, Daniel Costin Turică, Mario Iulian Lăutărescu, Casapu Adrian Mario, Ştefănescu Ianis Claudiu, Petrică Alin Nedelcu, Teo George Stoica, Paul Mihai Romanescu, Turică Andrei Nicuşor, Molea Gigi Marius, Vlad Mihăiţă Viorel, Turdeanu Viorel, Manolache Gabriel, Gogoşaru Mihăiţă Ionuţ, Dumitru Mihai Florin. Antrenor: Alexandru Tincu

cupasatelor9

 

cupasatelor5

George Chiriţă: Vrem să fim mândri de ei!

Directorul OJFIR Călăraşi, George Chiriţă, a urat mult succes echipei din Gălbinaşi la faza regională şi speră ca din ediţia a 2-a, numărul copiilor participanţi la Cupa Satelor să fie cât mai mare.

Domnule director, ne-am aflat şi în faţa ultimului act al fazei judeţene a Cupei Satelor, şi anume festivitatea de premiere. O iniţiativă foarte frumoasă, a FRF şi AFIR, în plan local susţinută de către dumneavoastră, OJFIR şi AJF Călăraşi. Cu ce gânduri plecaţi de la Gălbinaşi după această festivitate frumoasă?

Să ştiţi că este ultimul act din cadrul acestui an competiţional dar asemenea acţiuni vor mai urma. Vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte Dincă de la AJF Călăraşi cu care am avut o colaborare foarte bună pe parcursul acestei competiţii. Am o satisfacţie, şi toţi cei care am participat la această treabă, avem o satisfacţie a lucrului bine făcut. Şi o împlinire că s-a făcut o treabă foarte bună mai ales pentru aceşti copii. Sunt mulţumit că sportul de masă, în mediul rural, a luat amploare de la an la an. Anul viitor sper să vedem că vor fi mai mulţi implicaţi în această treabă. Vreau să urez succes acestei echipe, şi să-i vedem în finala pe ţară!

Am văzut că pe lângă cupă şi diplome, copiii au primit şi mingi de fotbal dar şi tricouri inscripţionate cu sogla AFIR.

Da, AFIR-ul este un participant activ la aceste competiţii în mediul rural. Am reuşit cu ajutorul sponsorilor să luăm un rând de echipament complet pentru aceşti copii pentru că vrem să ne reprezinte la nivel zonal şi naţional. Vrem să fim mândri de ei şi-mi doresc să arate bine aceşti copii din Călăraşi.

A fost prima ediţie, probabil că s-au tras şi învăţămintele. Am credinţa că din toamnă când va debuta ediţia a 2-a, lucrurile vor urma un drum ascendent în ceea ce priveşte participarea.

Sunt sigur de treaba asta, mai ales că după ce noi am terminat perioada de înscrieri al actualului sezon competiţional au mai fost mulţi solicitanţi pe care nu am mai putut să-i înscriem. A fost un pas în tot ceea ce vrem să facem. Anul viitor o să fie mult mai bine pentru că deja acum ne-am intrat într-un ritm, zic eu, normal de lucru.

Ce mesaj aveţi pentru primari, pentru profesorii de sport de pe raza judeţului?

Nu numai pentru primari, nu numai pentru profesorii de sport ci şi pentru agenţii economici, pentru toţi care se pot implica în fenomenul sportului din zona rurală. Pentru că, din păcate, în zona rurală nu sunt atâtea posibilităţi ca în marile oraşe.  Mesajul meu este ca fiecare cu cât putem, să ajutăm sportul dar mai ales fotbalul. Cu tot ce avem să participăm activ prin sponsorizări dar şi prin simpla noastră participare la aceste competiţii.

Mulţumesc!

Cupasatelor2

Dorinel Dincă: Au şanse mari să ajungă la Turneul Final

Preşedintele AJF Călăraşi, Dorinel Dincă (foto sus stânga), i-a felicitat pe câştigători şi în opinia sa, echipa din Gălbinaşi are şanse să se califice chiar la Turneul Final al Cupei Satelor – Ediţia I.

Domnule preşedinte Dincă, felicitări! Astăzi a avut loc festivitatea de premiere, ştim cine este câştigătoarea fazei judeţene a Cupei Satelor. Împreună cu cei de la OJFIR, aţi dus mai departe acest proiect iniţiat de FRF şi AFIR la nivel naţional. Cum vi s-a părut festivitate de astăzi?

O acţiune foarte frumoasă. Mai ales cum am fost primiţi, entuziasmul localnicilor, chiar şi al profesorilor, antrenorilor. Bineînţeles că e ceva inedit pentru ei dar în acelaşi timp îi şi obligă pentru că ei vor participa la faza regională, unde după cum i-am văzut şi echipele pe care le avem noi, celelalte care s-au confruntat, cred că au şanse mari să ajungă la turneul final.

Dacă vor depăşi şi această fază regional, ce se întâmplă mai departe?

Vor merge la faza finală şi de acolo, câştigătoarea este premiată cu o deplasare alături de echipa naţională împreună cu directorul şcolii, cu primarul comunei. Sunt lucruri absolut unice în fotbalul românesc. Bineînţeles, parteneriatul pe care FRF împreună cu AFIR-ul o să vedem că a avut un impact foarte mare şi în anii următori va deveni o competiţie importantă pe harta fotbalului românesc.

Aţi anticipat un pic, înseamnă că şi din toamnă îi vom vedea din nou la lucru pe aceşti copii minunaţi.

Sigur că da pentru că au o şansă. Aşa cum le-am spus-o şi lor, istoria fotbalului românesc ne arată că mulţi jucători care au ajuns în echipa naţională a României provin din mediul rural. Este o şansă pentru ei. Ştim bine că dorinţa lor de afirmare şi ambiţia uneori pot face diferenţa.

Ce mesaj aveţi pentru primari, pentru cei care sunt aproape de aceşti copii, pentru ediţia a doua?

Să-i susţină, să participe în număr cât mai mare pentru că până la urmă este o competiţie care se adresează copiilor comunei şi ştiţi bine că se fac eforturi să-i distragem de la alte “tentaţii”, să zic aşa. Să nu mai stea în faţa calculatorului atât de mult, sunt multe tentaţii la vârsta asta iar prin această competiţiei ei sunt “prinşi”, sunt mai aproape de fotbal.

Mulţumesc!  

cupasatelor3

cupasatelor4

cupasatelor6

cupasatelor7

cupasatelor8