N. Cionoiu: PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei, datorită investițiilor făcute în economie

N. Cionoiu: PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei, datorită investițiilor făcute în economie

Produsul Intern Brut al Româ­niei, adică valoarea adăugată care se produce în ţară, a ajuns la 1.600 mld. lei în 2023, conform celor mai recente date statistice publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Este cel mai mare nivel din istorie, iar PIB-ul a crescut de 2,5 ori numai în ultimii 10 ani, de la 640 mld. lei în 2013, la peste 1.600 mld. lei în 2023, notează Ziarul Financiar.

Economia României a înregistrat o creştere reală de 2,1% în 2023, adică avansul Produsului Intern Brut minus inflaţie, care umflă PIB-ul. În euro, PIB-ul României a ajuns la 320 mld. în 2023, iar în 2024, conform prognozelor, ar trebui să spargă bariera de 350 mld.

“PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei, datorită investițiilor făcute în economie. România se dezvoltă continuu, devenind a 12-a putere economică din Uniunea Europeană, după Danemarca. Depășind Cehia, Finlanda și Portugalia.”, a scris astăzi pe o rețea de socializare senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu care a continuat “Conform datelor recent revizuite de INS, în anul 2023, valoarea produsului intern brut a atins maximul istoric de 1605,6 miliarde lei, ceea ce înseamnă circa 325 miliarde euro. Investițiile cresc economia și, în mod special, investițiile în infrastructura mare reprezintă motorul acestei creșteri. Peste 40% din valoarea suplimentară de PIB creat în 2023 provine din investițiile publice și private. Astfel, România are o economie modernă și puternică. Datele oficiale demonstrează că absorbția fondurilor europene și investițiile strategice sunt soluția pentru reducerea decalajelor și propulsarea României în topul țărilor dezvoltate. Este îmbucurător să vedem că rezultatele Guvernării PSD au accelerat ritmul de creștere economică a tării și a contribuit semnificativ la apropierea de alte stare europene.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.