Dragalina | Dan Dumitru: Acesta e primul meu obiectiv în cazul în care cetățenii vor decide ca eu să fiu viitorul primar

Dragalina | Dan Dumitru: Acesta e primul meu obiectiv în cazul în care cetățenii vor decide ca eu să fiu viitorul primar

PSD Călărași a stabilit candidatul pentru funcția de primar al comunei Dragalina. Dan Eduard Dumitru, fost viceprimar în mandatele 2012-2020, și-a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele obiective pentru mandatul 2024-2028 în cazul în care va primi, pe 9 iunie, și susținerea cetățenilor.

Asfaltarea străzilor, sprijinirea persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora, dezvoltarea rețelei de canalizare precum și prioritizarea proiectelor cu finanțare europeană sunt 4 obiective strategice pe care PSD ȘI Dan Eduard Dumitru și le asumă, în mod public, pentru mandatul viitor.

“Aș începe cu problema cea mai ardentă: infrastructura rutieră. Din cei peste 72 km de drumuri și străzi pe care le are comuna noastră, asfaltare s-a făcut pe un procent de sub 15%. Procentual, cred că suntem pe ultimul loc în județul Călărași! De-abia acum, în an electoral, actuala administrație a reușit să asfalteze într-unul din sate, Drajna Nouă, aproximativ 7,5 – 8 km din cei peste 12,5 km cât are satul respectiv. Este o problemă care doare cel mai tare. Deci, acesta e primul meu obiectiv în cazul în care cetățenii vor decide ca eu să fiu viitorul primar al comunei Dragalina.

Mă voi apleca foarte mult asupra laturii sociale care a fost aproape total neglijată de actualul primar. Atât timp cât legea ne ajută și se pot face angajară, el ignoră solicitările și nu dorește angajări de asistenți personali. În afară de acest fapt pe care-l voi trata ca pe o prioritate va fi un Program de igienizare, de curățenie de care să beneficieze gratuit, de cel puțin de 2 ori pe lună, atât persoanele cu dizabilități cât și persoanele în vârstă sau cu venituri reduse. Programul va fi finanțat din fonduri locale.

Dezvoltarea rețelei de canalizare care în acest moment e undeva la 30 – 35% din localitate, este un alt obiectiv asumat. Factorii de mediu pun foarte mult accest pe acest lucru, nemaipermițând utilizarea foselor care nu mai respectă standardele cerute. E o prioritate! Avem, la momentul actual, o stație de epurare modulară care trebuie extinsă. Toate aceste lucruri se pot face.

Foarte multe proiecte pot fi puse în aplicare deoarece în momentul de față, România trece printr-o perioadă în care pot fi accesați foarte mulți bani europeni. Domnul primar a accesat destul de multe proiecte dar nu și-a stabilit sub nicio formă o prioritizare a acestora. Acest lucru aș dori să-l fac eu în situația în care voi ajunge primarul localității.”, a declarat Dan Dumitru, susținut de președintele Vasile iliuță și PSD Călărași pentru Primăria comunei Dragalina.

daneduarddumitrudragalinamacheta2024

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.