L. Orban, la Călărași: Performanța guvernamentală depinde în primul de persoana premierului. Un guvern trebuie condus continuu

L. Orban, la Călărași: Performanța guvernamentală depinde în primul de persoana premierului. Un guvern trebuie condus continuu

Președintele PNL Ludovic Orban a fost prezent astăzi la Oltenița pentru prezentarea în Comitetul Director Județean al PNL Călărași a moțiunii „PNL - Forța Dreptei” cu care speră să obțină un nou mandat de președinte al partidului la Congresul din 25 septembrie.

“Le-am vorbit, astăzi, colegilor din organizația PNL Călărași, despre momentul judecății la care vom ajunge în 2024. Cu ocazia prezentării moțiunii „PNL - Forța Dreptei”, am menționat că performanța guvernamentală depinde de foarte mulți factori, dar în primul rând depinde de persoana premierului, pentru că omul sfințește locul, iar un guvern trebuie condus continuu, de dimineață până dimineață.

Avem o responsabilitate imensă în privința guvernării, iar în funcție de calitatea actului de guvernare națională, județeană, a guvernării locale unde avem primari, vom primi sau nu aprecierea oamenilor la următoarele alegeri.

Guvernarea se bazează pe o majoritate parlamentară, pe care am construit-o. Dar asigurarea coeziunii acestei majorități parlamentare în actul de guvernare reclamă extrem de multă experiență, foarte multe calități, foarte multă știință în materie de negocieri. Din acest motiv, pentru a rămâne la guvernare, trebuie să menținem coeziunea acestei coaliții și evident să consolidăm majoritatea parlamentară pentru a avea viteză în promovarea proiectelor PNL.”, a scris pe Facebook Orban care a mai adăugat că nu-i va mai ierta pe cei din cadrul partidului care-l vor mai critica pe rețelele de socializare. “Le-am mai spus liberalilor din Călărași că întreaga mea campanie a fost una echilibrată, constructivă, cu mesaje pozitive, iar de fiecare dată când am fost confruntat cu atacuri, am preferat să nu răspund, iar rareori s-a întâmplat să spun ceva critic despre un coleg.

Toată lumea știe că sunt un democrat convins și pentru mine unitatea Partidului Național Liberal este fundamentală, dar nu îi voi mai ierta pe cei care fac rău PNL. Pentru că nu mi se pare normal ca pe anumite conturi și pagini de Facebook ale unor colegi, care spun că sunt liberali, să fiu atacat mai des decât o face PSD.

Pe mine mama și tata m-au crescut să fiu om și ambiția mea a fost de a rămâne uman, de a rămâne om indiferent cât de sus am ajuns. Trebuie să folosești orice putere care îți este acordată de oameni pentru a face bine, pentru a realiza niște lucruri care să îmbunătățească viața oamenilor, nu pentru a te face pe tine să te simți mai bine. Ați văzut de-a lungul istoriei că oameni care păreau simpli și la locul lor, când au prins o părticică de putere mai mică sau mai mare, brusc au uitat cine erau. Omenia este fundamentală, pentru că doar aceia care își păstrează umanitatea atunci când au putere pot să folosească puterea într-un mod potrivit, în folosul comunității și în beneficiul oamenilor., a conchis încă șeful PNL, Ludovic Orban.

La Oltenița, Orban și membrii echipei sale de campanie s-au întâlnit cu președintele nou ales, Ciprian Pandea, cu o parte din vicepreședinții partidului precum și cu reprezentanții Guvernului în teritoriu susținuți de partid, prefectul Valentin Barbu și subprefectul Nicolae Dumitru, absentând însă cei doi primvicepreședinți, primarii Gheorghe Dobre (Modelu) și Aniel Nedelcu Pațurcă (Borcea) dar și vicepreședintele Emil Dumitru, cel care a obținut mandatul de deputat în județ după ce a fost trimis de la Centru de însuși Ludovic Orban ca să conducă interimar organizația județeană după localele din septembrie. Caracter impecabil, Dumitru l-a trădat pe Orban, în ciuda “binelui” făcut, trecând fără nici un soi de regret în tabăra adversă care i-ar fi promis că-l face ministru al agriculturii după Congres. S-ar putea să rămână cu buza umflată, mai ales că locul mai este propus altor doi băieți destepți, mari iubitori de sinecuri ministeriale.

C. Pandea: Fiecare dintre noi va acorda votul cu gândul la obiectivul nostru principal

Noul lider legitim al PNL Călărași, Ciprian Pandea a menționat prin intermediul unui mesaj postat astăzi pe Facebook, imediat după terminarea CDJ că delegații care vor fi prezenți la lucrările Congresului din 25 septembrie vor da votul “cu gândul la obiectivul nostru principal: dezvoltarea județului Călărași și câștigarea alegerilor în 2024!”

„Am condus astăzi lucrările Comitetului Director Județean al PNL Călărași, întrunit pentru prezentarea și dezbaterea moțiunii "Forța Dreptei" a președintelui Ludovic Orban, candidat la congresul din 25 septembrie.

Mulțumesc domnului primar al municipiului Oltenița Costinel Milescu pentru găzduirea întâlnirii și tuturor celor prezenți.

Vreau să vă asigur pe toți că delegația liberalilor călărășeni din 25 septembrie va merge la București, pentru a-și alege președintele, cunoscând foarte bine ambele moțiuni, iar fiecare dintre noi va acorda votul cu gândul la obiectivul nostru principal: dezvoltarea județului Călărași și câștigarea alegerilor în 2024!”, se arată în mesajul postat de Ciprian Pandea pe pagina personală de Facebook.

C. Pandea: Îl susțin pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte al PNL

Orban și susținătorii săi au venit cam degeaba la Oltenița pentru prezentarea propriei moțiuni în fața colegilor săi din cadrul PNL Călărași. Noul președinte, Ciprian Pandea a precizat încă de la începutul lunii august că-l va susține la Congres pe rivalul lui Orban, Florin Cîțu. “Am ales să fac politică având un singur gând - acela de a pune umărul la dezvoltarea județului nostru.

Am candidat la funcția onorantă de Senator al României și am obținut mandatul din partea dumneavoastră cu același gând, dezvoltarea Călărașiului.

Am obținut, cu sprijinul primarilor liberali, funcția de președinte al Organizației Județene PNL Călărași având același obiectiv central, dezvoltarea comunităților locale, dar și câștigarea alegerilor în 2024.

Obiectivele mele, obiectivele colegilor mei liberali, promisiunile pe care ni le-am luat în fața călărășenilor pot fi onorate cu sprijinul premierului Florin Cîțu și parteneriatului Președinte – Guvern – majoritate parlamentară formată în jurul PNL.

Îl susțin, așadar, pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte al PNL, susțin proiectul său de modernizare și reformare ale partidului, proiect care vizează, de fapt, modernizarea României.

Sunt sigur că peste 3 ani ne vom prezenta în fața călărășenilor cu fruntea sus și cu noi proiecte pentru viitor!”, a fost mesajul postat pagina personală de Facebook de Ciprian Pandea, pe 3 august.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.