Ciprian Pandea, viitorul președinte al PNL Călărași!

Ciprian Pandea, viitorul președinte al PNL Călărași!

Zilele lui Emil Dumitru la șefia organizației județene PNL Călărași sunt numărate. Fostul secretar de stat de la MADR, deputat, în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020 nu va candida pentru funcția de președinte la conferința județeană programată în jurul datei de 15 iulie. Decizia a fost luată în urma unei discuții purtate cu liderul partidului, Ludovic Orban, zilele trecute, Dumitru mulțumindu-se, se pare, și cu funcția de primvicepreședinte la care “râvnește” și actualul prefect, Valentin Barbu. E drept, cele două funcții de primvicepreședinte fac cu ochiul și unor primari cu vechi ștate în partid!

În cele 6, 7 luni de interimat, Dumitru, pus președinte peste PNL Călărași, direct de Orban, fără respectarea Statutului, a izbutit să enerveze cam pe toate lumea, punând partidul și primarii într-o poziție total inadecvată atât în raport cu colegii de alianță cât și cu opoziția. Orgoliul său nemăsurat și frustrările acumulate într-un timp record l-au făcut indezirabil dar și nefrecventabil atât în partid cât și în afara lui. Cel mai probabil și această nouă sinecure politică livrată tot de Orban înseamnă tot o căciulă prea mare pentru capul său.

În astfel de condiții, liberalii n-au decât o singură opțiune, în persoana senatorului Ciprian Pandea, unul dintre puținii liberali de top cu “lipici” la cei mai mulți dintre primarii partidului.

Dacă la nivelul organizației județene situația s-a limpezit, competiția pentru șefia filialei municipale Călărași, cea mai mare a partidului, pare să mai anime puțin partidul, menținând suspansul. Cei doi competitor sunt Dragoș Coman, susținut chiar de Ludovic Orban și Daniel Purcărea, sprijinit de actuala conducere a organizației locale. Surse din partid susțin că “bătălia” va fi și aici tranșată în perioada imediat următoare.

Altfel, în plan județean au demarat conferințele locale de alegeri, la finalul acestora urmând a se desfășura conferința județeană care va stabili viitoare conducere precum și delegații ce vor fi prezenți la congresul programat pe 25 septembrie. La “vârf”, bătălia se va da între actualul președinte, Ludovic Orban și premierul, Florin Vasilică Cîțu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.