Călărași | Liberalii, în focul alegerilor!

Călărași | Liberalii, în focul alegerilor!

Astăzi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru șefia organizației municipale PNL Călărași, alegerile fiind programate pe 8 iulie când va fi convocat Comitetul de Coordonare Locală.

Va fi o competiție la startul căreia se vor alinia Dragoș Coman, fost viceprimar și secretar de stat în cadrul MTS și Alin Drăgulin, fost lider al organizației TNL Călărași, în prezent vicepreședinte ANANP, cu rang de subsecretar de stat.

Interesant e că ambele candidaturi sunt “apreciate” de președintele în exercițiu al partidului, Ludovic Orban ori și din această perspectivă bătălia se anunță destul de aprigă.

Alin Drăgulin și Dragoș Coman au reprezentat PNL Călărași la alegerile parlamentare din decembrie 2020, aflându-se pe pozițiile 2 și respectiv 3 pe lista propusă pentru Camera Deputaților.

În ultima perioadă s-a vehiculat intens și candidatura lui Daniel Purcărea, om de afaceri, fost consilier local (2012-2014) însă acesta ar fi fost până la urmă convins de susținătorii săi să facă un pas în spate și să se alăture echipei coagulate deja în jurul lui Alin Drăgulin.

purcareasialindragulin

În prezent funcția de președinte al PNL municipal Călărași este deținută de consilierul local Viorel Ivanciu, fost viceprimar în mandatul 2016-2020.

La lucrările conferinței locale de alegeri sunt “așteptați” în jur de 250 de delegați. Mandatul viitorului președinte este de 4 ani. Miza acestor alegeri este enormă, noul președinte având toate șansele să devină și candidatul partidului pentru funcția de primar la alegerile din 2024.

| Pandea nu are rival

Dacă la “municipiu”, situația devine tot mai încordată la județ lucrurile sunt mult mai clare. Pentru președinția partidului există o singură candidatură, cea a senatorului Ciprian Pandea. Ceva “îmbulzeală” se prefigurează pentru cele două funcții de primvicepreședinte. Lista de pretendenți îi cuprinde, potrivit unor surse din partid, pe actualul președinte interimar, Emil Dumitru, prefectul în funcție, Valentin Barbu, fostul primvicepreședinte Gheorghe Dobre, primarul localității Modelu precum și pe primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă, decis să-l concureze pe “amicul” său Emil Dumitru.

Pentru funcția de secretar al partidului “candidează” Alexandru Vasile, în prezent comisar general adjunct în cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Comitetul de Coordonare Județean va fi convocat pe 15 iulie în cadrul căruia va fi decisă conducerea filialei județene pentru următorii 4 ani.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.