Dacă și tupeul ar durea?

Dacă și tupeul ar durea?

Liberalii, prin vocea consilierului judeţean, Ioan Puşcaşu, au încercat joi să „impună” în cursul dezbaterii Proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Judeţului Călăraşi pe anul 2021, amendamentul potrivit căruia UAT Dragalina să beneficieze, din bugetul Județului, de un sprijin financiar de 585 de mii de lei pentru finanţarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare drumuri comunale în contextul atenuării efectelor riscurilor naturale cauzate de inundaţii, însă demersul lor, susţinut şi de USR, n-a avut finalitatea dorită. Amendamentul, propus mai degrabă la plesneală, n-a întrunit numărul minim de voturi. Am spus la “plesneală” pentru că liberalii știau prea bine că demersul lor n-avea nicio șansă, nedispunând de o majoritate simplă.

De ce s-au opus consilierii județeni PSD? Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă a explicat că UAT Dragalina are suficiente resurse proprii pentru acoperirea cheltuielilor respective, invocând o adresă, solicitată AJFP Călăraşi, care precizează că, la data de 30 iunie 2021, primăria condusă de liberalul Gabriel Stanciu, din 15 iulie, vicepreședinte PNL Călărași, dispune de un excedent de 2.054.449,30 lei. „În aceeaşi adresă se mai arată că la data de 31 decembrie 2020, UAT Dragalina avea un excedent de 3.054.449,30 lei. Ceea ce înseamnă că primăria are resurse pentru finanţarea unor astfel de cheltuieli.”, a mai adăugat Iliuță, firește intervenția sa nefiind pe placul liberalilor.

Investițiile necesare pentru care liberalii au solicitat bani survin după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași al cărui președinte este prefectul Valentin Barbu a constatat pe 20 iunie “situația de urgență în Comuna Dragalina, cauzată de excesul de apă”, aprobând “în regim de urgență finanțarea lucrărilor la obiectivul de investiții “Reabilitare și modernizare drumuri comunale în Comuna Dragalina, județul Călărași”” de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice , prin Compania Națională de Investiții CNI SA, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social – Subprogramul lucrări de primă urgență”.

Interesant e că Barbu, fost administrator public al comunei Dragalina, funcție primită în dar în toamna anului trecut ca să nu rămână pe drumuri, a găsit soluția să “instaureze” starea de urgență în comuna condusă de binefăcătorul său, Gabi Stanciu, deschizându-i ușa la CNI. Ce coincidență! Nu cu același zel a susținut prefectul și cauza invocată, fix în același context, de Primăria Călărași care se izbește de probleme, măcar la fel de grave, în cartierele Mircea Vodă și Măgureni, atunci când plouă abundent. Altfel spus, avem un prefect al PNL și nu al județului! Încă!

În rest, m-așteptam totuși ca o astfel de chestiune importantă pentru comunitatea din Dragalina să fie susținută în plenul Consiliului Județean de însuși primarul Gabriel Stanciu. Nu? În loc să-și transmită doleanțele prin diverși „porumbei” cărunți, era de preferat să vină și să-și susțină cauza cu aceeași ardoare cu care-l critica, prin primăvară, pe Iliuță pentru modul discreționar în care a repartizat UAT-urilor sumele din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Călărași, în procent de 6%, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la nivelul județului. Omul cerea sume egale că și primăriile PNL derulează proiecte care necesită finanțări din bugetul Județului. Între noi fie vorba, situația de mai sus e în continuare blocată, grație prefectului Barbu care n-a precupețit niciun efort atacând cu celeritate, chiar, toate proiectele de hotărâri de CJ, inițiate în acest sens, la instanța de contencios.

A fost volubil atunci primarul, poate prea “contondent” în discursul său de la partid, fără să precizeze că, de fapt, se lăfăia în banii, primiți cadou anul trecut, în două rânduri, de la darnicul Orban pentru “contribuția” adusă la eșecurile PNL din plan local.

Dacă și tupeul ar durea?

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.