V. Dumbravă: Ce se întâmplă cu parcările rezidenţiale e aproape un nimic

V. Dumbravă: Ce se întâmplă cu parcările rezidenţiale e aproape un nimic

Fostul viceprimar al municipiului Călăraşi, Virgil Dumbravă s-a referit într-un interviu acordat www.arenamedia.ro şi la starea parcărilor publice şi rezidenţiale subliniind că „eforturile” autorităţilor locale în acest an, potrivit proiectului de buget, sunt ca şi inexistente.

Am văzut investiţiile pentru parcările din jurul blocurilor parcă s-a oprit. Până la urmă vorbim de o sursă de bani pentru Primărie.

Revenim la faptul că m-au plagiat cu acest regulament. Este regulamentul făcut de mine, muncit de mine şi de echipa din primărie pentru că nu l-am făcut singur. Eu am propus ca banii care se strâng din închirierea locurilor de parcare prin Hotărâre de Consiliul Local să se folosească apoi pentru amenajarea altor parcări. Nu s-a vrut acest lucru. Deocamdată pentru aceste puţine parcări, banii, cine ştie?, unde se duc. Nu se duc pentru amenajarea altor parcări. Vii, te lauzi în faţa călărăşenilor că faci parcări, le marcăm, le închiriem şi, în fond, oprim această investiţie... Ceea ce se întâmplă cu parcările rezidenţiale e aproape un nimic. E departe de ceea ce ar trebui să fie. Eu v-am arătat, făcusem şi un semn cu Primăria Municipiului Călăraşi cu numărul parcării, era un loc acolo unde apărea cât s-a plătit, chitanţa cu care s-a plătit. Domnule, făceam ceva! Acum....

Am văzut că nici parcări publice cu plată nu există în oraş. Desigur, sumele obţinute  ar fi devenit venituri pentru Primărie.

Din nefericire parcările publice sunt puţine în Călăraşi. Nici una nu e cu plată.

Vedeţi cum s-ar putea face rost de bani?

O parcare publică de exemplu este la Spitalul Judeţean, nu poţi să introduci acest sistem de plată acolo. Singura parcare, singurul loc unde se poate introduce plata este de la 5 Călăraşi până aproape de Panduri. Acolo poţi să introduci plata şi este bine să faci lucrul acesta pentru că cetăţeanul în loc să-şi parcheze maşina în spatele blocurilor, seara o lasă acolo. Aţi văzut câte maşini sunt „uitate” acolo având în parbriz anunţul „de vânzare”, ele nu au ce căuta acolo. Acest lucru este inadmisibil. Îmi aduc aminte că am făcut un loc de a parca astfel de maşini de vânzare, pe str. Sloboziei, spre Bâlci există o parcare lungă, specială.

La fel, şi în faţa stadionului dacă vă amintiţi, pe B-dul Republicii. Şi acea parcare a fost construită tot pentru a „găzdui” acolo maşinile „de vânzare”.

Şi asta este adevărat. Repet, erau 3 persoane la acest serviciu în primărie, acum sunt 12 şi găsim maşini spre vânzare în faţa Pieţei Big, unde este iar o parcare publică, găsim pe Bucureşti, la stadion şi nu se încasează niciun leu. Impresia mea este că Drăgulin a scăpat, total din mână, Primăria.

Aveţi impresia că înainte era mai cooperant cu dumneavoastră, cu viceprimarii?

Atunci era o altă poveste pentru că Drăgulin nu era şeful meu de partid. Nu era şeful de partid nici al lui Dulce şi asta a contat enorm.  Noi de la început am spus eu sunt de la ALDE, Dulce de la PSD, dumneavoastră de la PNL, haide-ţi să facem echipă! Niciodată nu a putut să vină să-mi spună „asta nu o faci sau te duci şi faci asta”. Nu a îndrăznit să facă lucrul acesta pentru că nu putea. Ştiţi foarte bine că viceprimarul este ales şi el, nu este subordonat. Viceprimarul nu poate fi dat afară de primar. Dar, nouă nu putea să ne impună sau să ne interzică ceva pentru că aşa ar fi vrut el.

Acum este simplu, toţi sunt din acelaşi partid. Viceprimarii primesc comandă nu numai pe linie administrativă, primesc şi comandă politică.

Mulţumesc.

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.