Înregistrarea în SPV va deveni obligatorie începând cu 1 martie 2022

Înregistrarea în SPV va deveni obligatorie începând cu 1 martie 2022

Administrația Județeanã a Finanțelor Publice Călărași informeazã contribuabilii cã prin O.G. nr. 11/2021, care modificã Codul de procedurã fiscalã, se stabilește cã, începând cu 01.03.2022, documentele transmise de cãtre persoanele juridice, asocierile și alte entitãți fãrã personalitate juridicã, P.F.A-urile, profesiile liberale, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale sã se facã, exclusiv, prin intermediul Spațiul Privat Virtual.

În situația în care contribuabilii/plãtitorii nu își îndeplinesc obligația comunicãrii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanțã a cererilor, înscrisurilor sau oricãror altor documente , iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta sã notifice contribuabilii/plãtitorii cu privire la obligativitatea comunicãrii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanțã".

Contribuabilii vor avea la dispoziție timp pânã la data de 1 martie 2022 pentru a se înregistra în Spațiul Privat Virtual, datã dupã care comunicarea cu organul fiscal se va face exclusiv online.

Recomandãm contribuabililor sã întreprindã demersurile necesare pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual pânã la data de 01 martie 2022 pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot apãrea dacã un document trebuie depus sau înscris într-un anumit termen, iar acest lucru se realizeazã fizic și nu prin SPV (prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscalã, apariția unor amenzi, etc.).

Reiterãm faptul cã „Spațiul Privat Virtual” este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h,7 zile/7 zile, prin intermediul cãruia contribuabilii depun declarații, cereri, solicitã documente, verificã situația fiscalã proprie s.a.

Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu dețin un astfel de certificat, pot cere înregistrarea pe baza de nume de utilizator și parolã.

Baza legalã: OG nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscalã și reglementarea unor mãsuri fiscale publicat în Monitorul Oficial nr. 832/31.08.2021.                                      

Nicolae ȚIFREA,

Șef administrație        

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.