Programul Start-Up Nation 2018 a fost îmbunătăţit

Programul Start-Up Nation 2018 a fost îmbunătăţit

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat, astăzi, versiunea actualizată a proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 10/ 2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, act normativ care se află în dezbatere publică începând cu data de 1 octombrie 2018.

În elaborarea actelor normative şi procedurilor ediţiei 2018 a programului Start-Up Nation, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a beneficiat de experienţa derulării ediţiei 2017, analizând şi preluând cele mai bune practici rezultate din aceasta, atât pentru procesul de aplicare şi selecţie a proiectelor, cât şi pentru procesul de implementare.

' Am avut un proces de consultare publică intens, corect şi onest, cu societăţile de consultanţă şi în cadrul Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM-urilor. Dezbaterile au fost de un real folos procesului de modelare a Start-Up Nation 2018 şi am preluat în mod transparent şi cuprinzător sugestiile tuturor părţilor interesate, cu precădere ale antreprenorilor, adevăraţii beneficiari ai acestui program. Le mulţumesc tuturor celor care au transmis propuneri cu privire la Programul Start-Up Nation şi îi asigur că în elaborarea ediţiei 2018 am ţinut cont de absolut toate sugestiile justificate şi realiste primite', a declarat ministrul Ştefan-Radu Oprea.

În urma procesului de consultare publică, a fost unanim acceptată ideea de a modela programul Start-Up Nation în interesul întreprinzătorilor.' Ne orientăm către o dezvoltare echilibrată a României şi ne concentrăm, în sensul acesta, pe multiplicarea poveştii de succes a ediţiei 2017 a Start-Up Nation. Este corect să oferim o şansă şi întreprinzătorilor din zonele mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic, iar Start-Up Nation înseamnă retrezirea spiritului antreprenorial şi susţinerea financiară a debutului în afaceri', a mai spus ministrul Oprea.

Astfel, ţinând cont de sugestiile primite, prin punctajul acordat în urma modificării Ordonanţei de Urgenţă, se oferă o şansă egală de obţinere a finanţării pentru afacerile pornite în domeniile: producţie, servicii şi industrii creative. De asemenea, procesul de selecţie a proiectelor se va face pe bază de clasament (punctaj) şi criterii de departajare transparente în condiţii de punctaj egal, renunţându-se la contractarea proiectelor pe baza principiului 'primul venit - primul servit'.

Biroul de Presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.