25 mai este termenul limită pentru depunerea Declarației Unice

25 mai este termenul limită pentru depunerea Declarației Unice

Formularul 212 – “Declarația Unică” se completează și se depune, până la data de 25 mai 2021, de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere venituri/pierderi din România sau/și din strainatate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii potrivit prevederilor Codului Fiscal.

Formularul 212 se utilizează de către persoanele fizice pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale incepând cu anul 2020 precum si pentru declararea impozitului pe veniturile estimate și a contribuțiilor sociale datorate începand cu anul 2021.

Acest formularul se poate depune :

- prin intermediul “Spațiului Privat Virtual”(SPV);

- pe site-ul E-guvernare.ro, cu semnatură electronică calificată;

- în format hartie, direct la organul fiscal;

- prin poștă, cu confirmare de primire.

Termenele de plată al obligațiilor fiscale declarate prin Formularul 212 sunt:

- 25 mai 2021 pentru obligațiile fiscale aferente veniturilor realizate în anul 2020;

- 25 mai 2022 pentru obligațiile fiscale aferente veniturilor estimate pentru anul 2021.

Persoanele fizice au posibilitatea de a efectua plățile obligațiilor fiscale prin urmatoarele metode:

- on-line, cu cardul, prin intermediul SPV sau al platformei Ghișeul.ro;

- numerar sau cu cardul bancar la casieriile Trezoreriilor statului pe raza cărora contribuabilii își au domiciliul fiscal;

- cu mandat poștal prin intermediul oficiilor poștale.

Contribuabilii pot obține informații generale în domeniul fiscal prin apelarea Call-center-ului la numarul de telefon 031.403.91.60.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.