Seminar de informare privind oportunitățile de finanțare pentru realizarea unui coridor verde - albastru pe malul Dunării, în regiunea Sud Muntenia

Seminar de informare privind oportunitățile de finanțare pentru realizarea unui coridor verde - albastru pe malul Dunării, în regiunea Sud Muntenia

Joi, 14 iulie, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia a organizat, cu sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, Seminarul de informare privind oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional Sud - Muntenia 2021-2027, Prioritatea 2 – „O regiune cu orașe prietenoase cu mediul”, Obiectivul specific 2.7 – „Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare”.

La întâlnire, alături de delegația ADR Sud Muntenia, condusă de Liviu Gabriel Mușat, directorul general al instituției, au fost invitați să participe reprezentanții autorităților publice locale din județele riverane Dunării – Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ialomița.

Evenimentul desfășurat la sediul Consiliului Județean Giurgiu a avut drept scop prezentarea și analizarea oportunității de finanțare a unui proiect ce ar urma sa aibă ca obiectiv realizarea unui coridor verde - albastru pe malul Dunării, în regiunea de dezvoltare Sud - Muntenia.

În perioada 2021-2027, crearea coridoarelor verzi – albastre se va face prin: reabilitarea, regularizarea, dragarea și amenajarea râurilor, lacurilor și canalelor, inclusiv a malurilor acestora, în vederea utilizării durabile pentru pietoni, bicicliști, activități educaționale și crearea spațiilor de biodiversitate.

Obiectivul specific 2.7 – „Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare” va beneficia de o alocare financiară în valoare de 89.798.823,53 de euro, din care 76.329.000 de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 13.469.823,53 euro de la bugetul de stat (BS).

Soluțiile de infrastructura verde-albastră sunt bazate pe imitarea mediului natural și sunt proiectate pentru a conecta funcțiile hidrologice urbane (albastru) și spațiile de agrement permeabile (verde). Acest tipuri de intervenții pot remedia probleme tipice de drenaj, cum ar fi calitatea apei și inundațiile extreme. La nivel local, soluțiile pot genera beneficii sociale și pot îmbunătăți calitatea mediului. La o scara mai mare, acestea pot aborda provocările aduse de expansiunea urbană și de schimbările climatice.

ADR Sud Muntenia, în calitate de Autoritate de Management, va gestiona peste 1,3 miliarde de euro prin POR Sud - Muntenia 2021-2027 pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, iar cu ajutorul fondurilor europene regiunea noastră va deveni: mai competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, cu orașe prietenoase cu mediul, cu mobilitate urbană durabilă, mai accesibilă, educată și atractivă.

Sursa text și foto www.adrmuntenia.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.