Întâlnire de lucru pentru promovarea oportunităților de finanțare din cadrul Programului Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, destinată consiliilor judeţene din regiunea Sud-Muntenia

Întâlnire de lucru pentru promovarea oportunităților de finanțare din cadrul Programului Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, destinată consiliilor judeţene din regiunea Sud-Muntenia

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat în perioada 13-14 martie 2024, în oraşul Amara, judeţul Ialomiţa, o întâlnire de lucru pentru promovarea oportunităților de finanțare din cadrul Programului Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, destinată consiliilor judeţene din regiunea Sud-Muntenia.

Din partea Agenției a participat directorul general, Liviu-Gabriel Mușat, directorul Direcției Autoritatea de Management PR Sud-Muntenia 2021-2027, Gabriela Călin și directorul Cabinetului Directorului General, Andreea-Mirela Tache. De asemenea, la întâlnire au luat parte președintii consiliilor județene din regiune, precum și reprezentanți ai acestora.

Agenda evenimentului a cuprins prezentarea oportunităţilor de finanţare pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice și prin instrumentul E.L.E.N.A. Totodată, în cadrul evenimentului au fost prezentate modificările legislative cu privire la modalitatea de elaborare a documentelor tehnice și a evaluării, contractării şi implementării proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune interactivă, de întrebări și răspunsuri cu privire la condițiile de accesare a fondurilor europene prin PR SM 2021-2027.

Reamintim că în data de 1 aprilie 2024, începe depunerea de proiecte în cadrul apelului destinat eficientizării energetice a clădirilor publice - Prioritatea 2 - „O regiune cu orașe prietenoase cu mediul”, RSO2.1 -„Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, Operațiunea C -„Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin investiții în clădiri publice”, în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027. Apelul de proiecte are un buget alocat de peste 45 milioane de euro.

ADR Sud-Muntenia sprijină potențialii beneficiari din regiunea noastră, oferind informații importante privind prioritățile de finanțare ce pot fi realizate cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile alocate regiunii.

ADR Sud-Muntenia este Autoritatea de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și gestionează peste 1,57 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.