ADR Sud-Muntenia, loc fruntaș în absorbția fondurilor din POR 2014-2020

ADR Sud-Muntenia, loc fruntaș în absorbția fondurilor din POR 2014-2020

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia (ADR) a depășit, în anul 2023, cu 12.60% ținta de absorbție a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, fiind peste media naţională cu patru procente.

La nivel naţional, ADR Sud-Muntenia s-a clasat pe primul loc, cu o valoare absolută de peste 228 milioane de euro. Acest lucru ne onorează dar ne și obligă să ținem ștacheta sus în actualul exercițiu financiar 2021-2027.

POR 2014–2020 și-a propus ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

Finalul perioadei de implementare a programului a reprezentat o nouă bornă, un moment cu însemnătate aparte atât pentru noi, cei din cadrul Agenției, cât și pentru locuitorii regiunii noastre. Deși o perioadă importantă din derularea proiectelor s-a suprapus cu criza generată de pandemie, cu efecte puternice asupra mediului privat și a instituțiilor, am reuşit să cheltuim aproape toate fondurile alocate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai în cele șapte județe ale acestei regiuni.

Făcând un bilanț al ultimilor ani, putem spune că succesul POR înseamnă afaceri inovative, locuri de muncă, asistență medicală la standarde înalte, păstrarea vie a istoriei prin conservarea și reabilitarea obiectivelor de patrimoniu, infrastructură rutieră modernă, acces la educație pentru toți copiii României. Dincolo de această sinteză, Regio a reprezentat un mare pas înainte în drumul dezvoltării regionale.

Cu o experiență acumulată în cei 25 de ani de gestionare a programelor cu finanţare europeană, suntem pregătiți și determinați să continuăm călătoria în Regio Sud-Muntenia 2021-2027, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027.

Sursa text și foto www.2014-2020.adrmuntenia.ro

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.