ADR Sud Muntenia a anunțat lansarea apelului destinat microîntreprinderilor și întreprinderilor mici

ADR Sud Muntenia a anunțat lansarea apelului destinat microîntreprinderilor și întreprinderilor mici

În data 15 martie 2024, ora 08:00, începe depunerea de proiecte în cadrul apelului destinat microîntreprinderilor și întreprinderilor mici - Prioritatea 1 - „O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice”, RSO1.3 - „Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive”, Operațiunea A - „Intensificarea creșterii sustenabile și a competitivității microîntrepinderilor și întreprinderi mici din regiunea Sud-Muntenia”, în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027.

Prin această intervenție se vor finanța: investiții în active corporale și necorporale; activități specifice economiei circulare (ex. revalorificarea materiilor prime, materialelor și produselor, valorificarea deșeurilor și produselor secundare proprii prin simbioză industrială, etc); activități specifice internaționalizării (ex. acces la servicii de intrare pe piețe internaționale/Piața Unică pentru identificare de oportunități de afaceri, parteneri și furnizare de asistență specializată pentru norme și reglementări, participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, investiţii în adaptarea proceselor tehnologice de producţie la sistemele de certificare şi standardizare specifice pieţelor de export, etc.); activități specifice certificării și omologării produselor și serviciilor, în vederea updatării tehnologice, ce va conduce la îmbunătățirea capacităților tehnice, industriale și organizaționale pentru dezvoltarea de produse și servicii; se vor finanța și activități de digitalizare a microîntreprinderilor și întreprinderilor mici, drept activități conexe, ca parte a unui proiect integrat.

Bugetul alocat apelului de proiecte este de 47.058.823,62 de euro, disponibili pentru microîntreprinderile și întreprinderi mici din regiunea Sud-Muntenia.

Solicitanți eligibili sunt:

Societăți sau societăți cooperative, înregistrate în scop fiscal, în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau a Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor sau a întreprinderilor mici non agricole, din mediul rural și din mediul urban (inclusiv din satele aparținătoare acestuia), care solicită finanţare pentru investiţii în domeniile de activitate eligibile (clase CAEN) enumerate în anexa care face parte integrantă din ghid.

Pregătirea cererilor de finanțare se va realiza în baza documentelor publicate pe site-ul Programului, https://2021-2027.adrmuntenia.ro/, întrucât sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+ nu permite vizibilitatea apelului de proiecte înainte de data de începere a depunerii proiectelor.

Apelul este de tip competitiv și are termen-limită de depunere. Astfel, perioada de depunere a proiectelor se încheie în data de 14 iunie 2024, ora 12:00.

Mai multe detalii puteți afla accesând link-ul următor: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a--intensificarea-cresterii-durabile-si-a-competitivitatii-microintrep/apel/51.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.