𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟗𝟑%, 𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐫𝐛𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐌𝐈𝐏𝐄

𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟗𝟑%, 𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐫𝐛𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐌𝐈𝐏𝐄

Peste 22,9 miliarde euro au fost încasate de România , până la sfârșitul anului 2023, în cadrul Programelor gestionate de MIPE în perioada 2014-2020. Astfel, rata de absorbție a fost de 93,24% la sfârșitul anului trecut.

Reamintim că 2023 a fost ultimul an în care au putut fi realizate cheltuieli eligibile pentru a fi decontate din fondurile europene în cadrul proiectelor finanțate în exercițiul financiar multianual 2014-2020.

Cea mai mare rată de absorbție la finalul anului trecut a fost înregistrată de Programul Operațional Infrastructură Mare – 99,83%.

Informații detaliate sunt publicate pe site-ul MIPE, la următorul link: https://mfe.gov.ro/stadiul-absorbtiei-fondurilor-ue/

Autoritățile de Management vor continua să solicite Comisiei rambursarea cheltuielilor eligibile realizate în cadrul proiectelor, iar rata finală de absorbție va fi calculată în momentul acceptării de către Comisia Europeană a documentelor pentru închiderea fiecărui program în parte.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.