Peste 890 de milioane de lei pentru subvenționarea locurilor de muncă destinate șomerilor din categoriile vulnerabile

Peste 890 de milioane de lei pentru subvenționarea locurilor de muncă destinate șomerilor din categoriile vulnerabile

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) are alocat, pentru anul în curs, un buget de 896 milioane de lei pentru susținerea angajării șomerilor din categorii vulnerabile, cu acces dificil pe piața muncii.

Este vorba despre șomeri cu vârsta de peste 45 de ani, părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, tineri de până la 29 de ani, persoane cu dizabilități, absolvenți fără experiență, șomeri de lungă durată potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

„Înregistrăm un record al numărului de salariați. La acest lucru contribuie și programe precum cel derulat de ANOFM privind angajatorii care încadrează șomeri din categorii vulnerabile. Se reușește astfel incluziunea socială reală, prin accederea acestor persoane în primul rând la locuri de muncă. Vom continua să implementăm politici de formare și de ocupare care să răspundă nevoilor angajatorilor și venim, în același timp, și în sprijinul categoriilor vulnerabile”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Astfel, până la finele lunii mai 2024 vor fi încheiate convențiile aferente solicitărilor eligibile depuse de către angajatori pentru aproximativ 32.000 de șomeri încadrați în muncă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.