Ordonanţa de Urgenţă pentru Start-Up Nation 2018, adoptată în şedinţa de Guvern

Ordonanţa de Urgenţă pentru Start-Up Nation 2018, adoptată în şedinţa de Guvern

Executivul a aprobat, astăzi, Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, prin programul Start-Up Nation, ediţia 2018.

"Răspundem, prin această ediţie, unor necesităţi economice reale, avantajând regiunile şi domeniile care au nevoie de cea mai mare susţinere din partea statului. Forma finală a schemei de minimis este publicată pe site-ul ministerului şi testăm platforma online de înscriere în program, astfel încât în a doua decadă a lunii să deschidem aplicaţia", a declarat ministrul Ştefan Radu Oprea.

Principalele modificări aduse ediţiei 2018 a programului Start-Up Nation se referă la: 

•- simplificarea programului, care a fost construit pe baza celor mai bune practici învăţate în Start-Up Nation 2017;

•- creşterea gradului de transparenţă;

•- o atenţie mai mare pentru domeniile care au nevoie de susţinere din partea statului: producţie, servicii, industrii creative şi comerţ;

•- sunt promovate zone ale ţării în care numărul de IMM-uri este foarte scăzut - număr de IMM la nivel judeţean/100 locuitori.

Suma maximă ce va fi acordată este de 200.000 de lei/beneficiar, bugetul fiind aprobat pentru 10.000 de proiecte.

Aplicaţia pentru ediţia 2018 a Start-Up Nation va fi activă 30 de zile lucrătoare, din momentul deschiderii.

Programul naţional Start-Up Nation a însemnat în anul 2017: 19.297 aplicanţi înscrişi, 8.444 contracte semnate iniţial, 8100 contracte active, peste 21.000 de locuri de muncă nou înfiinţate şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor, creşterea investiţiilor în tehnologii noi inovative.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat