Ordonanţa de Urgenţă pentru Start-Up Nation 2018, adoptată în şedinţa de Guvern

Ordonanţa de Urgenţă pentru Start-Up Nation 2018, adoptată în şedinţa de Guvern

Executivul a aprobat, astăzi, Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, prin programul Start-Up Nation, ediţia 2018.

"Răspundem, prin această ediţie, unor necesităţi economice reale, avantajând regiunile şi domeniile care au nevoie de cea mai mare susţinere din partea statului. Forma finală a schemei de minimis este publicată pe site-ul ministerului şi testăm platforma online de înscriere în program, astfel încât în a doua decadă a lunii să deschidem aplicaţia", a declarat ministrul Ştefan Radu Oprea.

Principalele modificări aduse ediţiei 2018 a programului Start-Up Nation se referă la: 

•- simplificarea programului, care a fost construit pe baza celor mai bune practici învăţate în Start-Up Nation 2017;

•- creşterea gradului de transparenţă;

•- o atenţie mai mare pentru domeniile care au nevoie de susţinere din partea statului: producţie, servicii, industrii creative şi comerţ;

•- sunt promovate zone ale ţării în care numărul de IMM-uri este foarte scăzut - număr de IMM la nivel judeţean/100 locuitori.

Suma maximă ce va fi acordată este de 200.000 de lei/beneficiar, bugetul fiind aprobat pentru 10.000 de proiecte.

Aplicaţia pentru ediţia 2018 a Start-Up Nation va fi activă 30 de zile lucrătoare, din momentul deschiderii.

Programul naţional Start-Up Nation a însemnat în anul 2017: 19.297 aplicanţi înscrişi, 8.444 contracte semnate iniţial, 8100 contracte active, peste 21.000 de locuri de muncă nou înfiinţate şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor, creşterea investiţiilor în tehnologii noi inovative.

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.