Subvenția APIA pentru un hectar suplimentată cu sute de euro

agroinfoFermieri români pot să obțină, în anul 2017, pentru un hectar de teren agricol subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care depășesc 600 de euro/ha/an. Banii aceștia se adaugă la subvenția pe suprafață cuvenită tuturor fermierilor pentru un hectar de teren agricol. Cum se obțin acești bani în plus la hectar?
Agricultorii din România pot să acceseze și în anul 2017 măsura 11 – agricultură ecologică din cadrul PNDR 2014-2020. Pentru fermierii care încheie angajamente pe această măsură, banii pe hectar se adaugă la subvenția pe suprafață plătită de APIA pentru un hectar de teren agricol. Deci, această subvenție nu exclude plățile directe.
•Pentru a beneficia de plăți în cadrul măsurii, fermierul trebuie să respecte condițiile de eligibilitate, cerințele specifice și cerințele de bază relevante pachetelor, conform Fișei Măsurii 11 din PNDR 2014 – 2020.
•Pe perioada angajamentelor este permisă pe aceeași parcelă de teren rotația culturilor de la un an la altul între pachetele 1,2 si 5 în cadrul fiecarei submăsuri.
•Plățile din cadrul Măsurii 11 se pot cumula cu celelalte tipuri de plăți acordate pe suprafață: plăți directe și plăți acordate în cadrul Măsurii 13 – zone defavorizate sau care se confruntă cu constrângeri naturale.
•Referitor la combinațiile acceptate cu pachete din măsura 10, precizăm faptul că Pachetul 1 – Submăsura 11.1 sau 11.2 se poate combina cu Pachetul 4 și Pachetul 5 – Masura 10 plăți pe agro-mediu. Pachetul 2 – Submăsura 11.1 sau 11.2 se poate combina numai cu Pachetul 4 – Măsura 10 plăți pe agro-mediu.
Sursa: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură