Peste 795 de mii de contracte individuale de muncă suspendate şi respectiv peste 155 de mii de contracte de muncă încetate la data de 1 aprilie 2020

Peste 795 de mii de contracte individuale de muncă suspendate şi respectiv peste 155 de mii de contracte de muncă încetate la data de 1 aprilie 2020

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii:

Contracte individuale de muncă suspendate: 795.291 din care:

207.688: Industria prelucrătoare

156.361: Comerţ cu ridicata şi cu amânuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor

110.667: Hoteluri şi restaurante

Contracte individuale de muncă încetate: 155.675 din care:

27.174: Industria prelucrătoare

30.873: Comerţ cu ridicata şi cu amânuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor

19.254: Construcţii

MMPS face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. 

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă/Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Secretar de Stat, Tudor Polak.

Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul