M. Nuțu: Suntem pe final. Muncim la el de foarte mult timp

M. Nuțu: Suntem pe final. Muncim la el de foarte mult timp

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de acoperire a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița în perioada 2014-2020, inițiat de SC Ecoaqua SA Călărași urmează să fie semnat în scurt timp. Cel puțin așa a declarat joi noul director general al Ecoaqua, Marcel Nuțu care a mai declarat “Proiectul a ajuns la maturitate, adică pe partea de soluție tehnică așteptăm ultima ședință cu Jaspers-ul, consultanța Uniunii Europene, joia viitoare. Pe partea de mediu, s-a făcut notificarea tot la Jaspers urmând să facem corectura la autorizația de mediu pentru că au mai apărut mici schimbări de Natura 2000. Au fost 12 situri și după aceea trebuie revenit un pic pe analiza cost – beneficiu pentru că sunt bulversate toate costurile de materiale. Vă dați seama că dacă am da drumul pe o analiză cost – beneficiu fără o fundamentare corectă, nu vin (n.r. societățile) la licitație. După care trecem la faza de aprobare, la nivelul tuturor UAT-urilor (inclusiv Consiliul Județean) pentru avizul final. Suntem pe final, ca să zic așa. Așteptăm să-l finalizăm pentru că muncim la el de foarte mult timp.”

Prin proiectul menționat anterior propus spre finanțare prin POIM 2014-2020 se va continua politica de regionalizare în sectorul de apă și apă uzată, demarată prin programele anterioare și consolidate prin POS Mediu 2007-2013. Proiectul se adresează unui număr de 25 de UAT-uri din județul Călărași (Călărași, Fundulea, Lehliu Gară, Oltenița, Budești, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Dor Mărunt, Dorobanțu, Frumușani, Independența, Lehliu Sat, Luica, Nana, Plătărești, Șoldanu, Spanțov, Ulmu, Vasilați, Nicolae Bălcescu, Belciugatele, Tămădău, Ileana, Lupșanu), adică 80 de localități componente, respectiv 8 UAT-uri din județul Ialomița (10 localități componente).

În iulie 2020 a fost depusă și a 7-a revizuire a Studiului de Fezabilitate, rezultând următorii indicatori fizici ai proiectului:

 - Surse de apă subterană: 38 foraje

 - Aducțiuni de apă: aprox. 16 km.

 - Conducte de transport apă: aprox. 250 km

 - Rețele distribuție apă: aprox. 490 km

 - Branșamente: aprox. 30.000 unități

 - Stații de tratare apă: 5 unități

 - Stații de clorinare: 39 bucăți, stații pompare: 40 bucăți, rezervoare: 36 bucăți

 - Rețele de canalizare: aprox.: 460 km

 - Stații de epurare: 4 unități

 - Conducte de refulare: 120 km, stații de pompare apă uzată: 115 bucăți

 - Dispecerate, automatizări, SCADA

Valoarea estimată a proiectului este de 265 milioane euro.

 

Acționarii SC Ecoaqua SA Călărași

Consiliul Județean Călărași: 32,80%

Consiliul Local Călărași: 25,20%

Consiliul Local Oltenița: 16,40%

Consiliul Local Urziceni: 16,40%

Consiliul Local Lehliu Gară: 2,40%

Consiliul Local Budești: 4,80%

Consiliul Local Fundulea: 2%

 “Suntem în faza finală de semnare a contractului. Nu v-ascund faptul că am întâmpinat foarte multe greutăți pentru aducerea la maturitate a proiectului din mai multe cauze. Și a consultanței dar și din pricina faptului că mai multe UAT-uri s-au retras, alții s-au răzgândit, au revenit asupra deciziei fiind nevoiți apoi să refacem documentele. Consultanța a făcut foarte multe ridicări topo. A fost o muncă foarte, foarte dificilă, la sute de km de rețele de apă. Muncă multă! Însă se va schimba nivelul de trai în județul nostru.”

Marcel Nuțu, director general SC Ecoaqua SA Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.