DSP Călăraşi | Precizări cu privire la organizarea de evenimente private

DSP Călăraşi | Precizări cu privire la organizarea de evenimente private

Având în vedere situația epidemiologică la nivel național și la nivel județean (0,5 la 1000 de locuitori, rata de incidență cumulată, respectiv sub 1 la 1000 de locuitori rata de incidență cumulată pe 14 zile pentru toate localitățile din județul Călărași), facem următoarele precizări:

Legea permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), în cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de participanți de maximum 70 de persoane în exterior și de maximum 50 de persoane în interior în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Dacă toate persoanele participante la aceste evenimente sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană, se permite organizarea acestor evenimente până la capacitatea maximă a spațiilor, în exterior sau în interior.

Facem precizarea că pentru acest tip de evenimente, legea este permisivă doar pentru persoanele care s-au vaccinat și au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și nu în alte condiții (legea exclude persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2).

 

   Director Executiv                                                Dr. Camelia Truică

       DSP Călărași                                       Medic Șef – medic primar epidemiolog

Cezar – Cristian Rădulescu                                           Doctor în Științe Medicale

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.