Stadionul de la Grădiştea se va numi de-acum “Nelu Baraitaru”

Stadionul de la Grădiştea se va numi de-acum “Nelu Baraitaru”

Comuna Grădiştea a îmbrăcat vineri straie de sărbătoare. Primăria şi Consiliul Local au oferit localnicilor momente de sărbătoare organizând în condiţii ireproşabile Ziua Comunei Grădiştea.

bazasportiva2

Pe agenda manifestărilor, bine ticluită de primarul Constantin Corbu s-a aflat şi inaugurarea bazei sportive de la Grădiştea “Nelu Baraitaru”. Iniţiativa a aparţinut primarului Corbu care vizibil emoţionat a declarat pe scena ridicată pe terenul de fotbal: “Fiind un bun fotbalist al comunei Grădiştea, al judeţului Călăraşi, al oraşului Timişoara, fiind un bun maistru la şcoală şi un om „de uns pe suflet” ca viceprimar, Consiliul Local al comunei Grădiştea având în componenţă 11 consilieri PNL şi 2 PSD au hotărât în data de 28 iunie 2017 următoarele „Se aprobă atribuirea denumirii Nelu Baraitaru bazei sportive din satul Grădiştea, comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi. Primarul comunei prin compartimentele financiar contabil şi achiziţii publice va demara achiziţionarea unui panou pe care să fie inscripţionat Baza Sportivă Nelu Baraitaru, satul Grădiştea, comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi.”

bazasportiva3

S-a întârziat până acum pentru că nu puteam să punem numele unei baze sportive, ea fiind incompletă. Consider că această bază sportivă a început să fie completă. Ea este făcută la nivelul de astăzi pentru Liga a 3-a, anul viitor să sperăm că ne ajută Dumnezeu să aducem suprafaţa de joc la standarde deosebite şi să punem o tabelă electronică.”

Din acest an, Executivul Primăriei a decis acordarea a 3 premii în memoria lui Nelu Baraitaru cetăţenilor care au au contribuit la dezvoltarea mişcării sportive în cadrul comunei. “Decizia luată de administraţia liberală a comunei Grădiştea este ca din acest an, în fiecare an de acum încolo să se acorde câte 3 premii cu numele Nelu Baraitaru cetăţenilor comunei Grădiştea care au contribuit şi vor contribui la dezvoltarea tuturor sporturilor nu numai a fotbalului.” a mai spus primarul Constantin Corbu, cei nominalizaţi fiind: “Am ales pentru locul I o persoană care a contribuit mult la dezvoltarea fotbalul călărăşean, un om de excepţie care se numeşte Ion Baraitaru zis Chiaburu, premiul constând într-o plachetă şi o diplomă, ce va fi înmânat de dl. fost viceprimar în perioada 1990-2000, Doru Achim. Al doilea nominalizat pentru anul 2019 este dl. Pană Gheorghe care a primit un tricou inscripţionat cu numele Nelu Baraitaru şi nr. 11. Premiul a fost înmânat de dl. fost viceprimar Marin Dobrică. Al 3-lea nominalizat este Nelu Neagu din Cuneşti. Premiul, o minge de fotbal, a fost înmânat de dl. fost viceprimar dl. Octavian Movilaru.” a mai adăugat primarul Corbu.

Pe scenă a urcat şi fiul lui Nelu Baraitaru, Florin care a subliniat „În primul rând vreau să-i mulţumesc domnului primar, dânsul a fost cu iniţiativa de a pune numele acestei baze. A promis acest lucru şi s-a ţinut de promisiune ca întotdeauna. Mulţumiri şi Primăriei Grădiştea, Consiliului Judeţean Călăraşi, şi fotbaliştilor care l-au îndrăgit pe tatăl meu, Nelu Baraitaru. Prin numirea acestei baze ştiu sigur că amintirea lui va rămâne veşnică. Mulţumesc mult tuturor.”

Nelu Baraitaru s-a stins din viaţă pe 18 aprilie 2018 la vârsta de 64 de ani. A fost viceprimar al comunei Grădiştea din 2012, contribuind în mod consistent la câştigarea alegerilor locale de către echipa liberală condusă de actualul primar, Constantin Corbu.

bazasportiva6

AJF Călăraşi i-a acordat un trofeu primarului Corbu

Preşedintele AJF Călăraşi, Dorinel Dincă, prezent la maifestare i-a acordat primarului Constantin Corbu un trofeu pentru a sublinia “implicarea în dezvoltarea fotbalului călărăşean”.

Susţinător fervent al fotbalului şi al echipei locale, Dunărea Grădiştea, Constantin Corbu a finalizat cu succes o serie de investiţii care au vizat modernizarea bazei sportive care de vineri, 16 august, va purta oficial denumirea de Baza Sportivă “Nelu Baraitaru”. Stadionul din Grădiştea va găzdui în primăvara anului viitor finala Cupei României – Faza judeţeană.

bazasportiva4

bazasportiva5