Roseți | N. Rîjnoveanu: Așteptăm să fim chemați și să semnăm contractul de finanțare

Roseți | N. Rîjnoveanu: Așteptăm să fim chemați și să semnăm contractul de finanțare

Vești bune pentru locuitorii comunei Roseți! Primarul Nicolae Rîjnoveanu speră ca în perioada imediat următoare să semneze contractul de proiectare și execuție al proiectului “Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitatea Roseți, județul Călărași”, finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Depus inițial pe POIM, proiectul nu a fost selectat pentru finanțare, totalizând doar 58,25 puncte.

“Până la semnarea mai contractului mai e un pas de făcut. Deja s-a stabilit cu proiectantul și consultantul ce-ar mai fi de completat conform PNI Anghel Saligny. Noi am dat acum 2 zile (n.r. miercuri, 27 aprilie) Hotărârea de Consiliu prin care am aprobat trecerea acestui proiect pe PNI Anghel Saligny pentru că aveam culoarul deschis. Cele 104 proiecte sunt cu un pas în fața celor care acum se preocupă să depună documentația.

Așteptăm să fim chemați și să semnăm contractul de finanțare și să dăm drumul mai repede. E păcat, de ce să treacă timpul. Oricum, aș dori ca anul ăsta, cel puțin, să trecem la licitații. Anul viitor să începem execuția. E bine să ne grăbim desi e timp până în 2027. Dar noi sperăm să-l executăm mai devreme și chiar am promisiunea în sensul acesta că se poate rezolva.”, a declarat primarul Rîjnoveanu.

PNI Anghel Saligny, suplimentat cu 15,5 miliarde lei

La începutul acestei luni, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Guvernul României a suplimentat bugetul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei. Astfel, bugetul total al Programului, în perioada 2021-2028, este de 65,5 miliarde de lei, anunță ministrul Cseke Attila care a mai adăugat “Pe de o parte, este nevoie de 5,5 miliarde lei întrucât MDLPA va prelua de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) finanțarea celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, dar a căror valoare excedează plafonul alocat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, coordonat de MIPE.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.