M. Dulce: De anul viitor ne vom ocupa de acele străzi indiferent dacă vom primi finanțare sau nu

M. Dulce: De anul viitor ne vom ocupa de acele străzi indiferent dacă vom primi finanțare sau nu

Lucrările de asfaltare a Lotului 2 de străzi din Cartierul Mircea Vodă se vor realiza anul viitor cu resurse proprii dacă CNI nu va aproba finanțarea pentru proiectul “Modernizare străzi în cartierul Mircea Vodă municipiul Călăraşi - Lot 2”, depus de municipalitate și aflat pe lista sinteză a subprogramului: Drumuri de interes local şi drumuri de interes judeţean, a dat asigurări în acest sens primarul Marius Dulce care a mai precizat că demararea procedurii de licitație a lucrărilor va avea loc în toamna acestui an.

“Nu i-am uitat nici pe concetățenii noștri din cartierul Mircea Vodă. Avem toate documentele depuse la CNI. Guvernanții susțin că din august vor da drumul la finanțări. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, în octombrie demarăm procedura de licitație pentru lucrările de asfaltări iar de anul viitor ne vom ocupa de acele străzi indiferent dacă vom primi finanțare sau nu.”, a declarant joi în cadrul unei conferințe de presă primarul Dulce care a mai adăugat că în cartierul Măgureni prioritară este finalizarea canalizării menajere și pluvială tot până în toamnă. “În cartierul Măgureni am întâmpinat într-adevăr probleme majore din cauza săptăturilor pe care le facem pentru a finaliza canalizarea pluvială și menajeră. Din păcate vremea a fost potrivnică. Nu știam că o să ne lovim de precipitații abundente. Au fost surpări care au creat un disconfort resimțit de locuitorii din zonă. De aceea am trimis și toate utilajele pentru remedierea situațiilor ivite. Din păcate disconfortul va fi prezent până la finalul lucrării.”, a conchis Dulce.

Începând de anul viitor în cartierul Măgureni se va trece la asfaltarea străzilor, investiția fiind suportată de la bugetul local.

Ce presupune proiectul “Modernizare străzi în cartierul Mircea Vodă municipiul Călăraşi - Lot 2”

Valoarea totală estimativă a investiţiei este de: 13.195.084,84 lei fără TVA, din care C+M este de 12.098.006,77 lei fără TVA

Lotul 2 de străzi din Cartierul Mircea Vodă cuprinde: Strada G-ral C-tin Pantazi; Strada Aleea Canalului; Strada Prel. Luceafărului; Strada Pescaruş; Strada Luceafărului; Strada Sulfinei; Strada Macului; Strada Muşeţelului Tr.I; Strada Muşeţelului Tr.II; Strada Prel. Mihai Viteazul; Strada Prel. Panduri; Strada Ciocârliei; Strada Digului; Strada Panduri; Strada Zăvoiului

Străzile propuse pentru modernizare au următoarele caracteristici:

  • Lungime străzi – analizate (inter-ax): 8157.38 m;
  • Lungime străzi - de modernizat: 8034.28 m;
  • Lăţime parte carosabilă: 3,00 – 7,00 m;
  • Suprafaţă parte carosabila modernizată inclusiv parcări: 54.065 mp

În urma implementării investiţiei, se vor moderniza 8034.28 m de stradă, o suprafaţă a părţii carosabile de 54.065mp, vor fi aduse la cota 89 cămine, 5 guri de scurgere, vor fi înfiinţate 181 de noi guri de scurgere, se vor realiza G.N. în număr de 337, se vor aduce la cota hidranţi /cămine apometru 703 buc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.