M. Dulce: În perioada următoare, ei vor să-şi dezvolte producţia

M. Dulce: În perioada următoare, ei vor să-şi dezvolte producţia

Primarul Marius Dulce a susţinut joi că Makita intenţionează să-şi dezvolte afacerile şi în zona Călăraşiului ceea ce va genera şi o serie de noi locuri de muncă. În acest moment, mulţi călărăşeni lucrează pentru Makita EU făcând zilnic naveta la Urziceni

„Am avut, după cum probabil ştiţi, o rundă de discuţii cu directorul general Makita. O parte din angajaţi fac naveta la Urziceni, peste 1100 de salariaţi provin de la noi din zonă. Intenţia lor este să se extindă şi în zona noastră pentru a-şi diminua cu circa 35% cheltuielile de transport. În plus, ar fi şi în beneficiul angajaţilor, nevoiţi să se trezească foarte devreme pentru a ajunge la timp la program. În perioada următoare, ei vor să-şi dezvolte producţia şi astfel să se extindă până la 3000 de angajaţi pe zona Urziceni după care să migreze spre noi.”, a declarat primarul Dulce care a mai dezvăluit că Makita doreşte să se implice şi în dezvoltarea învăţământului dual călărăşean.

„Tot în urma discuţiilor avute, am aflat că sunt interesaţi de dezvoltarea învăţământului dual, de şcoli profesionale în cadrul cărora să recruteze elevi pe care să-i susţină cu burse ulterior urmând să se angajeze în cadrul companiei. O să iniţiem discuţii în acest sens şi cu conducerea ISJ Călăraşi. O altă problemă pe care au ridicat-o nu numai ei ci şi cei de la Tenaris se referă la posibilitatea de a-şi selecta profesorii pentru instruirea elevilor. Au nevoie de profesori aplicaţi, maiştri care să-i înveţe pe elevi meseriile viitoare din cadrul Makita.”, a mai adăugat primarul municipiului Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.