Grădiștea | Proiectul de gaze a suferit o nouă actualizare

Grădiștea | Proiectul de gaze a suferit o nouă actualizare

În ședința din 16 februarie, consilierii locali au adoptat o nouă hotărâre pentru modificarea HCL 1 / 2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții ”Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Grădiștea, județul Călărași”, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

În realitate e vorba de o majorare a valorii totale a investiției de la 56.229.721,76 lei (TVA inclus) la 53.348.460,47 lei (TVA inclus). Această creștere de 1.187.738,71 lei va fi acoperită tot de la bugetul local. Astfel, suma totală ce va fi susținută din bugetul propriu ajunge la 8.760.179,93 lei.

Iată principalii indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții:

- Lungime totală rețea inteligentă de distribuție gaze naturale: 66.473 ml.

- Număr total de gospodării echivalente: 2121

- Număr total de branșamente: 2056. Nu au fost prevăzute branșamente pentru agenți economici.

- Se vor monta 2056 contoare noi inteligente

- Se vor efectua 21 de instalații interioare de utilizare gaze naturale pentru obiectivele socio-culturale

- O stație de lucru

- Răsuflători: 665 bucăți.

Durata de implementare a investiției este de 28 de luni din care:

- 4 luni achiziție servicii proiectare și execuție lucrări

- 6 luni pentru fazele de proiectare DTAC și PT+DE

- 18 luni pentru execuție.

Anul trecut, pe 19 septembrie s-a semnat contractul cadru de concesiune a seviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale iar pe 29 septembrie Acordul contractual privind proiectarea tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul “Înființare sistem de distribuție gaze naturale”, pe 29 septembrie. Urmează eliberarea autorizației de construire după care se va semna și contractul de finanțare care va permite ulterior demarea execuției propriu-zise a lucrărilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.