Fundulea / Prefectul a semnat Ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Dorel Dorobanţu

Fundulea / Prefectul a semnat Ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Dorel Dorobanţu

Din 9 ianuarie a.c., ora;ul Fundulea a rămas fără edil. Prefectul judeţului, George Iacob a emis Ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Dorel Dorobanţu (foto centru) după ce acesta a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care a constatat încă din ianuarie 2016 că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2012 – 29 octombrie 2013, întrucât a deţinut şi funcţia de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Liceului Tehnologic Fundulea. “La data de 9 ianuarie 2019, a fost emis Ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al oraşului Fundulea a domnului Dorobanţu Dorel urmare a faptului că Raportul de Evaluare din 2016 al Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a constatat încălcarea dispoziţiilor privind regimul juridic al incompatibilităţilor a rămas definitiv” a declarat pentru www.arenamedia.ro prefectul George Iacob care a mai adăugat că prerogativele de primar vor fi preluate de viceprimarul, Ligia Bivol (foto dreapta). “Ca atare, urmare a vacantării funcţiei de primar al oraşului Fundulea, judeţul Călăraşi, atribuţiile ce îi sunt conferite de lege vor fi exercitate de drept de către viceprimarul oraşului Fundulea, Ligia Bivol” a mai precizat prefectul judeţului.

Probleme cu Agenţia Naţională de Integritate are şi viceprimarul, Ligia Bivol. În aprilie 2016, inspectorii ANI au constatat starea de incompatibilitate şi în cazul lui Bivol întrucât s-a aflat tot în stare de incompatibilitate, în aceeaşi perioada 26 septembrie 2012-29 octombrie 2013, când a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi de membru al Consiliului de Administraţie al Liceului Tehnologic Nr. 1 Fundulea, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin (1), lit. d) din Legea 161 / 2003.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.