Călăraşi / Scandalul s-a dus, Primăria-i tot pe silent!

Călăraşi / Scandalul s-a dus, Primăria-i tot pe silent!

În scandalul derulat recent între directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean, Eduard Grama şi directorul CSM Călăraşi, Dumitru Chirilă, declanşat pe marginea utilizării de către juniorii Dunării a unui teren sintetic de minifotbal pentru care ar fi trebuit să achite contravaloarea unei chirii de 20 de lei / oră, Primăria Călăraşi n-a scos nici măcar un sunet darămite un cuvânt. Deşi avea obligaţia să o facă! Dar, ne-am cam obţinuit cu acest mod de lucru arogant al primarului Drăgulin care are ieşire publice tot mai rare iar atunci când o face, oferă nişte explicaţii care mai degrabă stârnesc tot hazul.

Dar de ce ar fi trebuit să intervină Drăgulin şi / sau superspecialiştii din Primărie?

Pentru că acel teren a fost amenajat în 2016 de o firmă buzoiană, SC EUROBETON 2008 Compact SRL, cu resurse exclusiv din bugetul municipiului. Conform contractului nr. 21005 / 06.05.2016, suma pusă la dispoziţie de Primărie pentru realizarea lucrărilor a fost de 409.084 lei la care s-a adăugat TVA, în cuantum de 81.816,80 lei. În total, în jur de 500 de mii de lei, adică 5 miliarde de lei vechi.

Din acest moment, lucrurile devin neclare.

De ce a investit Primăria pe un teren care nu-i aparţine. Cel puţin nu în totalitate! Nu mai e un secret, o parte importantă din terenurile şi clădirile din incinta Complexului Sportiv Dunărea sunt ale MTS-ului şi administrate de CSM Călăraşi. Că doar d-aia se chinuie acum ministrul sportului să găsească o soluţie rapidă pentru ca astfel de imobile pe care ministerul le deţine în ţară să intre în proprietatea autorităţilor publice locale şi judeţene întrucât nu are bani pentru conservare şi investiţii.

Dar să presupunem că Primăria Călăraşi are drept de proprietate / administrare asupra acelui teren de minifotbal întins pe o suprafaţă de 2600 mp. Atunci de ce Primăria n-a donat investiţia AFC Dunărea 2005 Călăraşi unde este membru asociat şi a făcut-o cadou CSM-ului, obligat, ulterior, de Curtea de Conturi să încaseze o chirie pentru utilizarea lui de către cei de la Dunărea sau de alte persoane fizice sau juridice? De altfel chiar directorul Chirilă a spus recent că „noi am cerut să cedem Consiliului Judeţean, în mod deosebit acel teren sintetic pentru că practic râca de-acolo a pornit” Carevasăzică, omu’ nu ştie cum să scape mai repede de o belea cu care s-a pricopsit peste noapte datorită bunăvoinţei Primăriei care risipeşte bani pe „lucruri” care nu sunt ale sale. Şi de care ar trebui să se ocupe altcineva.

Ce ziceţi, domnule primar? Merită să vă aplecaţi puţin asupra acestui subiect şi să ne lămuriţi? Nu m-aştept la o reacţie atât de rapidă dar sper să ne luminaţi, măcar, până la finele mandatului. Grăbiţi-vă încet, pentru că oricum banii s-au cheltuit, CSM se chinuie şi acum să încaseze contravaloarea chiriei c-aşa i-a dictat Curtea de Conturi iar pe Dumitru Chirilă, un apropiat al dumneavoastră care vă poartă un respect aparte, l-aţi băgat definitiv în... gura şefilor de la Consiliul Judeţean iar scandalul, unul de toată isprava, ne-a mai animat, ce-i drept!, un pic viaţa. Aşteptăm, nu orice fel de răspuns, ci unul corect, aprofundat, corespunzător cu legislaţia în vigoare. Că doar d-aia sunteţi în vârful unei instituţii care musteşte de profesionişti la toate capitolele.

 

„Este foarte bine că s-a plantat un teren acolo de care beneficiază toţi copiii. Dacă ar face toată lumea baze sportive ar fi extraordinar. La legislaţie, ce să spun eu? (...) Noi am cerut să cedem Consiliului Judeţean acel teren sintetic, în mod deosebit acel teren pentru că practic râca de-acolo a început. Deci a început să se plângă domnul Grama că noi gonim sportivii. Mizerabil! Nici nu s-a întâmplat aşa ceva! Dar am fost obligaţi să gestionăm treaba”

Dumitru Chirilă, director CSM Călăraşi