Călăraşi / Primăria a anunţat semnarea contractului de lucrări pentru construcția Pieței Mari!

Călăraşi / Primăria a anunţat semnarea contractului de lucrări pentru construcția Pieței Mari!

A doua zi după desfăşurarea alegerilor din primul tur pentru prezidenţiale, primarul Dan Drăgulin a anunţat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Călăraşi că a semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Lucrări de amenajare Piaţa Unirii (Piata Centrală)”.

„Am semnat contractul de lucrări pentru construcția Pieței Mari! Aceasta se va prezenta în fața călărășenilor, în aproximativ un an de zile, cu o nouă identitate. Centrul vechi al municipiului Călărași intră, prin semnarea acestui contract de lucrări, într-o etapă de modernizare, ce se va continua, așa cum ne-am propus, cu reabilitarea întregului centru pietonal, de la str. Sloboziei până la str. Dobrogei, cu ajutorul fondurilor europene.” este mesajul transmis pe Facebook.

Luna trecută, consilierii locali au aprobat suma de 2 milioane de lei din cel de-al doilea credit contractat de Primărie, în valoare de 41.572.000 lei pentru finanţarea proiectului.

piatacentrala2

Contractul de proiectare şi execuţie lucrări a fost semnat cu SC Antrepriza Şantiere Construcţii Montaj Eurobuild SRL, cu sediul în Voluntari, jud. Ilfov. Societatea înfiinţată 28 iulie 2015, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 2.652.444 lei şi un profit de 103.278 lei. În 2018, societatea avea doar 8 angajaţi.

Potrivit HCL 194 / 31.10.2018, pentru obiectivul de investiţii “Lucrări de amenajare Piaţa Unirii (Piaţa Centrală)” din Municipiul Călăraşi  valoarea investiţiei este de 5.961.970,87 lei la care se adaugă TVA  în sumă de 1.132.774,46 lei din care C+M este de 4.552.794,71 lei la care se adauga TVA în suma de 865.030,99 lei.

Imobilul este situat in strada Dobrogei nr.6, se afla in intravilanul municipiului Calarasi si este proprietatea publica a municipiului Calarasi, conform HCL 78/10.09.2001 si HCL 44/28.03.2001.

In momentul actual Piata Centrala, denumita si Piata Unirii a fost desfiintata integral.  

Avand in vedere demolarea fostului obiectiv cat si strategia propusa de beneficiar privind revitalizarea zonei si dezvoltarea durabila, se propune realizarea unui spatiu  ce  va  fi configurat astfel incat sa satisfaca nevoile curente ale comerciantilor si utilizatorilor actuali.

Obiectivele  preconizate a fi atinse prin realizarea investitiei publice sunt urmatoarele:

- realizarea unui obiectiv cu destinatie comerciala si functiuni complementare- agrement, losir, servicii, alimentatie publica, etc., va reprezenta un centru de interes al zonei si se va adresa comunitatii prin activitatile prestate;

- dezvoltarea activitatilor comerciale si economice in zona;

- dezvoltarea si revitalizarea urbana a zonei;

- oferirea de servicii de calitate si desfasurarea unor activitati comerciale in conditii optime;

- promovarea conceptului de dezvoltare durabila in concordanta cu spatiul si nevoile urbane;

Pe terenul studiat se propune realizarea unei constructii cu destinatie comerciala si functiuni complementare. Aceasta va avea un regim P+Ep.

Suprafata construita la sol = 773 mp; Suprafata construita etaj partial = 349 mp; Suprafata construita desfasurata=  1122 mp; Volum construit = 5395 mc