Budeşti / Criza din Consiliul Local a luat sfârşit!

Budeşti / Criza din Consiliul Local a luat sfârşit!

Situaţia critică din Consiliul Local al oraşului Budeşti, declanşată încă de la finalul anului trecut de demisiile suspecte a nu mai puţin de 8 consilieri locali s-a stins şi începând de azi activitatea a revenit la normal după o lungă perioadă.

În cursul lunii decembrie şi-au prezentat demisiile nu mai puţin de 8 consilieri locali care au încercat astfel să provoace dizolvarea Consiliului Local şi implicit organizarea de alegeri parţiale pentru perioada de timp rămasă din mandat. Lista îi cuprinde pe Sorin Iordache, Florin Grigore şi Stere Sima, toţi 3 de la UNPR, Gheorghe Bumbăcel şi Ionel Matei, ambii de la ALDE şi Dumitru Ciună, de la PSD. Din tabăra PNL, demisionaseră Lucia Lefter (ex – primar în perioada 2004-2016) şi Ana Maria Niţu iar Mariei Tudor i se retrăsese sprijinul politic fiind propusă spre excludere. Într-o astfel de situaţie, Consiliul Local cu doar 6 membri din 15 nu-şi mai putea continua activitatea!

Dar până la urmă, raţiunea a învins. În această după-amiază s-a întrunit Consiliul Local într-o şedinţă ordinară de plen în cadrul căreia s-a constatat încetarea mandatelor a 6 consilieri (3, UNPR, 2, ALDE şi 1, PSD), cvorumul fiind asigurat de liberalele, Lucia Lefter care a revenit asupra demisiei şi Maria Tudor, a cărei excludere din partid nu a fost încă „oficializată” de Biroul Permanent Judeţean.

Apoi în cadrul unei şedinţe extraordinare de îndată, ce s-a desfăşurat tot în această după-amiază, s-au validat noile propuneri, înaintate de conducerile judeţene UNPR şi ALDE. Astfel în locul celor care au demisionat de la UNPR vor activa de-acum Nineta Stan, Mihaela Cimpoaie şi Vasile Niţă iar de la ALDE, Florin Puică şi Nicolae Vănosu. În ceea ce-l priveşte pe reprezentatul PSD, noua propunere va fi stabilită în curând de conducerea organizaţiei judeţene.

Din acest moment, Consiliul Local îşi va putea relua activitatea cu 13 aleşi. PSD va trebui să desemneze, în perioada imediat următoare, înlocuitorul lui Dumitru Ciună iar PNL “să rezolve” situaţia în ceea ce le priveşte pe Ana Maria Niţă (ar trebui să fie înlocuită pentru că a demisionat) şi Maria Tudor (propusă spre excludere din partid).

Noua configuraţie a Consiliului Local Budeşti:

ALDE (4 mandate): Nae Sinel, viceprimar cu atribuţii de primar, Niculae Ştefan, Florin Puică şi Nicolae Vînosu;

PSD (4 mandate): Florin Nae, cu atribuţii de viceprimar, Florica Stoica şi Gheorghe Paraschiv;  

UNPR (4 mandate): Emanuel Iorgu, Nineta Stan, Mihaela Cimpoaie şi Vasile Niţă;

PNL (3 mandate): Lucia Lefter, Maria Tudor.