Prefectura a anunțat finalizarea controalelor în cadrul centrelor rezidențiale din județ

Prefectura a anunțat finalizarea controalelor în cadrul centrelor rezidențiale din județ

Au fost finalizate controalele efectuate de către echipele mixte (DSP, IPJ, CJPC, AJPIS, ITM, ISU, DSV Județul Călărași), efectuate în perioada 10-16 iulie 2023, la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice/persoanelor adulte cu dizabilități/copiilor, de stat sau private, din județul Călărași, a anunțat conducerea Prefecturii Călărași pe pagina oficială de Facebook.

La data curentă, la nivelul județului Călărași, 564 de persoane sunt în evidențele centrelor verificate din care: 153 de copii, 195 persoane vârstnice, 178 persoane cu dizabilități, alte persoane 38.

Potrivit informărilor din raportul general al fiecărei instituții deconcentrate de control s-au verificat 30 de centre: 25 de stat și 5 private.

Deficiențe constatate:

spații neigienizate corespunzător

materiale combustibile depozitate în camera centralei termice

hidranți nefuncționali și stingătoare fără verificări periodice

alimente expirate și confiscate pe loc

baterii sanitare deteriorate

mucegai în camere și băi

lenjerii pătate și degradate

infiltrații și deteriorări ale pereților interiori și exteriori

veselă cu urme de rugină

instalații electrice neizolate

truse sanitare expirate

lipsă autorizație de securitate la incendiu

substanțe periculoase depozitate necorespunzător

Ca urmare a situațiilor constatate s-au dispus următoarele:

au fost aplicate 57 de amenzi contravenționale cu o valoare totală de 366.984 lei

a fost întocmit un dosar penal

1 centru a fost închis

Cuantumul cel mai scăzut al amenzilor aplicate de către instituțiile de control a fost de 248 lei, iar cel mai mare de 35.000 lei.

În județul Călărași, pe raza localității Sohatu, un centru a fost depistat că funcționa clandestin și a fost închis în urma controalelor, întrucât își desfășura activitatea fără a deține licențele de funcționare. În cauză s-a dispus măsura sistării admiterii beneficiarilor în serviciul social până la obținerea licențelor de funcționare. 6 beneficiari din cei 7, aflați în centru, au fost luați de aparținători, iar o persoană a fost internată la Spitalul Municipal Oltenița pentru evaluare medicală, ulterior fiind luată de aparținători.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate într-un centru rezidențial din Chitila, județul Ilfov, au fost relocați în Centrul de Îngrijire și Asistență Ciocănești un număr de 26 beneficiari. Aceștia erau înregistrați în evidențele DGASPC Călărași și fuseseră, inițial, mutați la Chitila în urma închiderii centrului de la Plătărești.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.