PNL / Nume vehiculate la „bursă” pentru Prefectura Călăraşi

PNL / Nume vehiculate la „bursă” pentru Prefectura Călăraşi

Liberalii încă se chinuie să se instaleze la Palatul Victoria însă asta nu-i împiedică să-şi facă planuri de viitor. Apropiat. În teritoriu, liderii partidului au pus deja ochii pe primele două funcţii din Prefectură.

Senatorul Răducu Filipescu, vicepreşedinte la nivel naţional, a declarat recent că PNL va proceda rapid la înlocuirea prefectului, respectiv a subprefectului. „Prefectul, subprefectul sunt oamenii Guvernului, se schimbă instant.” spune Filipescu.

Cadrele de care dispune partidul nu sunt totuşi atât de multe.

La bursa zvonurilor circulă deja câteva nume pentru funcţia de prefect deţinută din mai 2012 de George Iacob.

Lista ar începe cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Valentin Barbu şi inspectorul şef adjunct SSM, Nicolae Dumitru.

La un moment dat s-a vorbit şi de primarul comunei Grădiştea, Constantin Corbu dar şi de viceprimarul Dragoş Coman. N-ar fi exclus totuşi ca ultimul să intre pe lista scurtă în cazul în care acesta ar intenţiona să-şi continue cariera politică în Parlament, din toamna anului viitor.

Fost colaborator al lui Filipescu, în cadrul Consiliului Judeţean când ocupa funcţia de administrator public, Daniel Ştefan, în prezent şef serviciu în cadrul ADR Muntenia, ar putea fi la rândul său o „soluţie”, mai ales că a mai ocupat o astfel de funcţie la Prahova.

barbusidumitru

Valentin Barbu (foto sus - centru) care deţine şi funcţia de secretar general al PNL Călăraşi ar fi dorit pentru o astfel de responsabilitate pentru a-şi mări popularitatea, în eventualitatea în care partidul s-ar decide să-l arunce în luptă la localele de anul viitor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Asta dacă nu i-o trece prin minte lui Răducu Filipescu să candideze din nou. În 2020, se revine la tipul de alegere a preşedintelui CJ direct de către cetăţeni. Ca să devină „eligibil” pentru funcţia de prefect, Barbu va trebui mai întâi să obţină şi calitatea de funcţionar public.

Nicolae Dumitru (foto sus - stânga) are cam toate „calităţile” pentru a deveni prefect al judeţului. În prezent, adjunct în cadrul ITM Călăraşi, Dumitru este funcţionar public şi se bucură de sprijin politic din partea „greilor” partidului, Răducu Filipescu dar şi Dan Motreanu. Ultimul a lucrat cu Dumitru, ocupând funcţia de consilier parlamentar până să intre în conducerea ITM Călăraşi. El este activ şi în cadrul partidului participând la mai toate şedinţele Biroului Permanent Judeţean.

Pentru funcţia de subprefect, funcţie deţinută acum de Mihai Beştea, liberalii ar putea miza pe Ion Stan, fost subrefect prin 2012 dar şi fost director al Direcţiei Agricole Călăraşi. Stan este un apropiat al senatorului Filipescu.