Mihai Beştea a depus jurământul în calitate de subprefect!

Mihai Beştea a depus jurământul în calitate de subprefect!

Programată vineri, 15 septembrie, iniţial de la ora 11.00, ceremonia de învestire în funcţia de subprefect al judeţului Călăraşi a lui Mihai Beştea a avut loc tot în aceeaşi zi dar de la ora 15.00.

În sala de şedinţe a Prefecturii au fost prezenţi salariaţi ai instituţiei, directori ai unor servicii publice deconcentrate, primarul municipiului Olteniţa, Petrică Ţone, consilierii judeţeni PSD, Sergiu Manole, Liviu Vîrtejanu şi George Chiriţă, parlamentarii PSD, Roxana Paţurcă şi Sorin Vrăjitoru şi secretarul de stat din cadrul Guvernului, Ciprian Pandea, liderul organizaţiei judeţene PSD Călăraşi.

Din partea MAI a participat comisarul şef de poliţie, Mihai Dan Chirică, secretar de stat cu coordonarea Instituţiilor Prefectului în ţară, care a şi citit conţinutul HG 66 / 2017 privind „exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare, în condiţiile legii a funcţiei publice de subprefect al judeţului Călăraşi de către domnul Beştea Mihăiţă Constantin.”

Imediat după depunerea jurământului de către noul subprefect, Mihai Chirică i-a înmânat lui Beştea insigna de subprefect transmiţând şi un mesaj actualei conduceri a Prefecturii judeţului Călăraşi. „Sunt convins că împreună cu domnul prefect veţi face o echipă solidă care va rezolva cu celeritate toate problemele din judeţ, mai ales cele legate de fondul funciar. Dumneavoastră n-aţi avut subprefect o bună perioadă de timp. În al doilea rând (...), aş vrea să vă reamintesc că sunteţi în slujba cetăţeanului. Să nu uitaţi lucrul acesta! Cetăţeanul trebuie să fie pe primul loc!” a spus Chirică.

Vizibil emoţionat, noul subprefect, Mihai Beştea, fost inspector şef al ITM Călăraşi, a declarat că noua funcţie înseamnă o provocare nouă în cariera sa însă e convins că-şi va îndeplini cu succes îndatoririle de serviciu beneficiind de susţinerea prefectului George Iacob şi de sprijinul echipei de funcţionari din cadrul instituţiei. „Mă bucur foarte mult că sunteţi astăzi alături de mine. Prezenţa, în număr aşa de mare, nu face decât să mă onoreze. Vreau să vă spun că pentru mine acest pas înseamnă foarte mult în carieră. E o nouă provocare dar sunt convins că împreună cu domnul prefect George Iacob şi echipa sa de profesionişti pe care am avut onoare să o cunosc de-a lungul timpului, îmi voi duce la îndeplinire sarcinile de serviciu. Vă mulţumesc!” a spus Mihai Beştea.

Instituţia Prefectului Jud. Călăraşi a rămas fără subprefect de la începutul lunii iulie când Florin Stoia a demisionat optând pentru funcţia de director al APIA Călăraşi.

Numirea lui Mihai Beştea s-a realizat în cadrul şedinţei de Guvern din 13 septembrie conform HG nr. 665 / 2017.