Guvernul a aprobat sprijinul de 300 de milioane de euro, acordat sectorului agricol pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție

Guvernul a aprobat sprijinul de 300 de milioane de euro, acordat sectorului agricol pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție

Guvernul a adoptat vineri Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Sprijin în sumă de 300 de milioane de euro va fi acordat sectorului agricol pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție, potrivit actului normativ aprobat de Guvern.

Măsura face parte din pachetul ”Sprijin pentru România” și este destinată susținerii agriculturii și industriei alimentare, contribuind, implicit, la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază.

Pentru acordarea de microgranturi este alocată suma de 50 milioane euro, iar pentru granturi pentru capital de lucru este alocat un buget de 250 milioane euro.

Vor putea beneficia de aceste ajutoare de stat: IMM -uri, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (II), societăți cooperative agricole, cooperative agricole, grupuri și organizații de producători, întreprinderi familiale (IF), înființate conform legislației în vigoare.

Microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale din industria alimentară, acvacultură, piscicultură și agricultură vor beneficia de microgranturi în valoare de câte 5.000 de euro.

Bugetul total aferent acestei măsuri este de 50 de milioane de euro și se estimează un număr de peste 10.000 de beneficiari.

A doua măsură se referă la granturile pentru capital de lucru. Bugetul acestei măsuri este de 250 de milioane de euro. Se vor acorda astfel granturi reprezentând 15% din cifra de afaceri pentru întreprinderile mici și pentru întreprinderile mijlocii, dar nu mai mult de 120.000 de euro; numărul estimat de beneficiari este de 10.000.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.