V. Iliuţă, despre Zilele Judeţului Călăraşi: Vor fi trei zile încărcate de istorie, emoţie, bucurie!

Iliuta Zilele Judetului

În perioada 8-10 decembrie, Consiliul Judeţean Călăraşi prin Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie organizează, în premieră, „Zilele Judeţului Călăraşi”, manifestare culturală de amploare, despre care preşedintele Vasile Iliuţă spune într-o postare pe facebook „"Vor fi trei zile încărcate de istorie, emoție și bucurie. Ne aflăm la prima ediție a acestei manifestări pe care o dorim nelipsită de pe agenda culturală. Călărașiulare o tradiție frumoasă, oameni valoroși care și-au adus contribuția la dezvoltarea județului și care merită întreaga noastră prețuire”.

Joi dimineaţă a avut loc o ședință de lucru privind desfășurarea evenimentului "Zilele Județului Călărași". Programul manifestărilor debutează vineri, 8 decembrie, ora 11.00, în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, cu expoziția "Gospodăria țărănească la Dunărea de Jos" și lansarea de carte "Chipurile Trezirii" - autor Valentina Popescu.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt destinate spectacolelor de folclor și operetă susținute pe scena sălii de spectacole "Barbu Știrbei".

 

Programul manifestărilor

 

Vineri, 8 decembrie 2017

ora 11:00 - 12:00, în foaierul C.J.C.C.Călărași

• Deschidere oficială

• Expoziția „Gospodăria țărănească la Dunărea de Jos”

• Lansare de carte: „Chipurile trezirii”, autor Valentina Popescu

ora 16:00

• Spectacol de tradiții și obiceiuri, prezentat de ansambluri folclorice din județ, iar în încheiere, un program al Ansamblului folcloric „Bărăganul”

 

Sâmbătă, 9 decembrie 2017

ora 18:00, la Sala „Barbu Știrbei” - Spectacol folcloric susținut de:

• Florin Vasilică și Grupul „Teleormanul”

• Ansamblul Folcloric „Cununa Carpaților”, al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” București

• Mioara Velicu, invitat special

Duminică, 10 decembrie 2017

ora 18:00, la Sala „Barbu Știrbei”

• Spectacolul „Povești de iarnă”, al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Soliști: Bianca Ionescu - Ballo, Gabriela Daha, Amelia Antoniu, Anton Zidaru, Florin Budnaru, Andrei Pleșca. Conducerea muzicală: Lucian Vlădescu.