SC Drumuri și Poduri SA, pregătită pentru sezonul rece

SC Drumuri și Poduri SA, pregătită pentru sezonul rece

Nu mai puțin de 52 de utilaje va avea la dispoziție SC Drumuri și Poduri SA, societate subordonată Consiliului Județean Călărași, pentru descongestionarea drumurilor din județ în această iarnă.

Joi, la sediul societății, în prezența președintelui Vasile Iliuță și a vicepreședintelui Mihăiță Beștea a avut loc prezentarea acestor utilaje și autospeciale care potrivit reprezentanților societății sunt pregătite pentru a acționa în condiții de vreme extremă. “Avem un număr de 52 de utilaje cu care vom acționa, din care 36 ale noastre, ale “Drumurilor Județene” și 16 închiriate de la terți. Am pregătit peste 300 de tone de sare ce vor fi folosite ca și material antiderapant. Utilajele sunt pregătite, verificate. a declarat directorul SC Drumuri și Poduri SA, Marian Enciu.

Directorul adjunct, Marius Militaru a precizat că județul va fi împărțit în 5 zone dând asigurări că drumarii nu vor fi luați pe nepregătite. “Am împărțit județul în 5 zone unde vom avea puncte de sprijin. Avem 14 puncte de încărcare astfel încât vom fi pregătiți să intervenim cât mai repede. Cantitatea de sare poate fi suplimentată în orice moment, în funcție de prognoza meteo. Nu vom fi luați pe nepregătite. a fost mesajul transmis de Militaru.

Șeful parcului auto al societății, Raul Moise a trecut în revistă utilajele care vor acționa în această iarnă precizând că în proporție de 99,9% “stăm bine din punct de vedere tehnic”. “Avem utilaje importate din aeroportul de la Viena, dotate atât cu aspiratoare cât și cu mături. În urma lor, asfaltul va rămâne mai mult decât curat. Din aeroportul din Berlin am adus utilaje care pot deservi atât ca împingătoare de zăpadă dar pot fi folosite și la curățirea drumurilor. Sunt utilate cu mătură și aspirator. Avem două de acest gen. Avem de asemenea utilaje care au aparținut armatei austriece, avem lame sărărițe care pot acționa în orice condiții meteo, avem freze. În afară de camioanw 4X4 avem și tractoare dotate cu lamă, sărărițe care pot intra și pe drumuri mai puțin accesibile camioanelor. Din punct de vedere tehnic vă pot spune că în procent de 99,9% stăm bine. Mai avem foarte mici retușuri de pus la punct într-o zi, două.”, a declarat Moise.

La prezentarea utilajelor a lipsit însă prefectul Valentin Barbu care deține și funcția de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe care n-a droit probabil să onoreze invitația lansată de Executivul CJ Călărași.

utilaje4

“Suntem la finalul lunii noiembrie și ne preocupă gestionarea corectă și la timp a intemperiilor care vor veni. Flota de utilaje și autospeciale aparținând drumarilor călărășeni este pregătită pentru sezonul rece.

Pentru deszăpezirea din sezonul 2021-2022, sunt pregătite 52 de utilaje, din care 36 aparțin societății aflate în subordinea Consiliului Județean Călărași. Îmi doresc ca județul nostru să fie cât mai ferit de fenomene meteorologice extreme și să fim prezenți acolo unde situația o impune.

Vasile Iliuță, președinte CJ Călărași

“După cum observați, nu numai că că prioritatea noastră a fost dezvoltarea județului și crearea unei infrastrructuri care să ajute atât populația cât și mediul de afaceri, astăzi vă arătăm că suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă și pentru a întreține aceste drumuri să rămână practicabile, indiferent de condițiile meteo. În ceea ce privește lipsa dlui prefect, da, cu părere de rău o spun trebuia să fie prezent aici. E foarte important!

Mihăiță Beștea, vicepreședinte CJ Călărași

“Partea de finanțare este asigurată, nu vom avea probleme și sincope. Dar sperăm să avem o iarnă ușoară și frumoasă în același timp.”

George Vlase, director executiv Direcția tehnică

utilaje1

utilaje2

utilaje5

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.