Proiectul „Respiri ușor” pentru depistarea bolilor pulmonare. Peste 250 de călărășeni au beneficiat de consult preventiv

Proiectul „Respiri ușor” pentru depistarea bolilor pulmonare. Peste 250 de călărășeni au beneficiat de consult preventiv

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) în parteneriat cu Asociația „Câștigă viață” au organizat o conferință de presă dedicată proiectului „Furnizarea de servicii de sănătate tip outreach în vederea îmbunătățirii prevenției pentru populația vulnerabilă din zone izolate”, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 - Provocări în sănătatea publică la nivel european”, coordonat de Ministerul Sănătății.

Prin acest proiect, 253 de persoane vulnerabile din județul Călărași au beneficiat în anul 2023 de consult preventiv pentru boli pulmonare, iar 90 de persoane au urmat investigații și consult specializat pentru afecțiuni pulmonare la Spitalul de Pneumoftiziologie TBC din Călărași.

"Sunt preocupat de nevoile concrete ale cetățenilor județului Călărași și am întotdeauna deschidere către proiecte care aduc îmbunătățirea calității actului medical și, mai ales, posibilitatea prevenției unor afecțiuni grave. Investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru mine și pentru administrația pe care o conduc și caut permanent noi metode de a dezvolta sectoarele economice și sociale ale județului Călărași" a declarat președintele CJ, Vasile Iliuță.

Proiectul „Respiri ușor” s-a derulat începând cu luna ianuarie 2023 în județele București, Ilfov, Prahova, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu și Ialomița, în special în mediul rural, acolo unde accesul persoanelor din categorii vulnerabile la servicii medicale este limitat și a vizat accesul la servicii de screening pentru boli pulmonare pentru 500 de persoane, dintre care pentru 150 de persoane s-a asigurat consult specializat și diagnostic, urmând ca încă 50 să fie consultate până la sfârșitul lunii februarie când se finalizează proiectul.

Sursa text și foto Facebook Consiliul Județean Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.