Proiectul privind înființarea unui centru de laboratoare educaționale de tip MaST la Călărași începe să prindă contur

Proiectul privind înființarea unui centru de laboratoare educaționale de tip MaST la Călărași începe să prindă contur

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a primit vizita unei delegații din Austria - profesorul Peter Paul Holub și reprezentantul președintelui Landului Charintia, fost ministru pentru mediu, energie, sustenabilitate și transport public, Rolf Holub, oameni foarte implicați în dezvoltarea centrului Lakeside Science&Technology Park din Klagenfurt.

Vizita delegației austriece la Călărași a avut loc în contextul intenției de înființare a unui centru de laboratoare educaționale de tip MaST la Călărași, care să reprezinte nucleul pentru dezvoltarea în viitor a unui Parc de Știință și Tehnologie.

Dezvoltarea accelerată și sigură a comunității noastre se poate face punând un accent sporit pe creșterea competențelor tinerei generații în domeniul științei și tehnologiilor moderne.

Parcursul ales de Landul Carinthia prin configurarea și construirea Parcului de Știință și Tehnologie Lakeside Park, care a început cu laboratoarele de tip STEM Educational Lab în urmă cu 15 ani, reprezintă un posibil exemplu de bună practică. Construirea unui centru modern de educație științifică la Klagenfurt s-a adresat tuturor copiilor și tinerilor, începând cu categorii de vârstă foarte mică (grădiniță), trecând prin școala gimnazială, liceu dar și studenți și cercetători, deschizând astfel drumul pentru alăturarea la acest centru a peste 100 de firme, ducând la constituirea unui veritabil Parc de Știință și Tehnologie.

Acesta este un exemplu de urmat și pentru județul Călărași!

Întâlnirea cu delegația austriacă a avut ca scop identificarea locului unde să implementăm un astfel de proiect și primirea de sfaturi prețioase despre cum să îl punem în practică dar și rolul de a găsi noi punți de colaborare în zone comune de interes.

Sursa text și foto Facebook Consiliul Județean Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.