Eduard Grama: Investiţiile la stadion au fost realizate în beneficiul suporterului călărăşean!

Dunărea Călăraşi se pregăteşte de debutul şi pe teren propriu, în acest sezon al ligii I Betano, urmând a întâlni sâmbătă, 28 iulie, de la ora 18.00, chiar pe arena Ion Comşa, campioana României, CFR Cluj, deţinătoarea „la zi” a Supercupei României.

Copy of E. Grama

În urmă cu vreo 2 luni, prea puţini îşi imaginau că Dunărea va putea evolua la Călăraşi din pricina imposibilităţii omologării terenului într-un interval de timp atât de scurt. Şi iată că „imposibilul” a devenit „posibil”!

Conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi a făcut tot ce era posibil şi legal ca arena Ion Comşa, preluată în administrare de la Consiliul Local, să fie omologată de către LPF, eforturile fiind răsplătite pe 17 iulie. „Practic, din 5 mai, imediat după ce echipa noastră şi-a asigurat, matematic, prezenţa în liga I, a început greul. Primele lucrările în direcţia obţinerii omologării au demarat la sfârşitul lunii mai şi au vizat decopertarea suprafeţei de joc, nivelarea, introducerea sistemului de degivrare şi în cele din urmă montarea rulourilor. Pe la începutul lunii iunie au început şi celelalte lucrări. Pe scurt, totul a durat cam o lună şi jumătate, lucrările fiind realizate în proporţie de 85%. Restul de lucrări au însemnat refacerea aleilor pietonale, montarea sistemului de coborâre pentru turnicheţi, canalizare, etc.” spune Eduard Grama, directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean care a continuat „S-a dus pur şi simplu o luptă contracronometru. Pe de o parte, la nivelul Consiliului Judeţean au fost organizate şedinţe cu domnii consilieri judeţeni ori de câte ori a fost nevoie pentru aprobarea documentaţiei iar pe de altă parte a fost nevoie şi de o mobilizare exemplară a firmelor angrenate în finalizarea lucrărilor impuse de LPF. Aproape zilnic, la prima oară, aveau loc în biroul domnului preşedinte Vasile Iliuţă şedinţe de lucru cu toţi cei implicaţi în derularea investiţiilor care se încheiau toate cu acelaşi mesaj simplu şi clar venit din partea domnului preşedinte. „Faceţi tot ce este legal ca în cel mai scurt timp să se finalizeze lucrările pentru ca meciul cu CFR Cluj să se desfăşoare la Călăraşi!”. Şi ne-am mobilizat în aşa fel încât Dunărea să debuteze acasă chiar din etapa a 2-a, potrivit programului. Misiunea a fost îndeplinită!”

Pe lângă Consiliul Judeţean, instituţie care şi-a asumat încă din iarnă fotbalul dar şi echipa de fotbal Dunărea, un aport la îndeplinirea dezideratului şi anume obţinerea omologării l-a avut şi celălalt membru asociat Primăria Călăraşi. „Eforturile noastre au fost susţinute şi de Primărie. Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi s-a ocupat de curăţenia internă şi externă a stadionului. Câţiva agenţi economici au fost mobilizaţi de conducerea Primăriei să se implice, voluntar, în realizarea unor lucrări necesare pentru aducerea stadionului la standardele minim necesare impuse de organizatorul jocurilor din L1, LPF. Ajutorul lor a fost binevenit şi pe această cale le mulţumim pentru implicare” a continuat Eduard Grama.

 

Investiţii de 320 de mii de euro!

Investiţiile realizate într-un timp record au fost estimate la 320 de mii de euro, bugetul iniţial alocat de Consiliul Judeţean fiind de circa 500 de mii de euro. „Toate lucrările au fost realizate cu respectarea prevedertilor legale în vigoare. Pentru achiziţii s-a respectat cadrul legal şi anume Legea 98 / 2016. Au lucrat firme cu experienţă în domeniu şi mă refer aici la modernizarea suprafeţei de joc. Firma respectivă a lucrat şi la montarea gazonului pe Arena Naţională sau la Giurgiu pe terenul Astrei. Din fericire, noi am reuşit ceea ce alţii n-au putut. Echipe precum CS U Craiova, Hermannstadt, Sepsi, Juventus, dacă vă amintiţi, au promovat în liga I şi n-au reuşit să evolueze, la început, pe terenurile proprii pentru că nu au primit omologarea. La Călăraşi s-a putut! S-a făcut totul în beneficiul suporterului călărăşean dornic să vadă fotbal de calitate. Iată că în anul Centenarului, după ce această echipă ne-a produs o bucurie uriaşă odată cu promovarea, în premieră, în liga I, am reuşit să-i putem urmări pe băieţi, de aici, de la Călăraşi. Nume mari din fotbalul românesc, CFR Cluj, Dinamo, FCSB, FC Viitorul, Astra Giurgiu sau CS U Craiova vor juca la Călăraşi. Ce poate fi mai frumos pentru cei care iubesc fotbalul dar mai ales această echipă!” a completat Eduard Grama care nu-şi explică însă atacurile nu doar gratuite ci şi pe alocuri, total nejustificate, lansate, de regulă, pe reţele de socializare pe marginea calităţii lucrărilor efectuate. „Nu am înţeles atitudinea ostilă afişată pe Facebook de contestatari de ocazie. În ciuda criticilor nejustificate iată că am reuşit să obţinem această omologare absolut necesară pentru ca suporterii Dunării să-i vadă la lucru pe Dan Alexa&Co, de aici, de la Călăraşi. Toate cheltuielile efectuate sunt transparente şi realizate în conformitate cu bugetul aprobat de consilierii judeţeni. Mi-ar fi plăcut să văd mai multă solidaritate din partea călărăşenilor faţă de acest club, de jucători şi antrenori dar şi faţă de conducerea executivă care au făcut posibilă realizarea acestui vis: promovarea în liga I. Probabil că şi-ar fi dorit să eşuăm în acest demers. Nu s-a întâmplat acest lucru şi pentru asta merită felicitaţi toţi cei care au făcut posibilă îndeplinirea acestui obiectiv. Să nu omitem un amănunt destul de relevant. În doar doi ani de mandat al domnului preşedinte Iliuţă, Dunărea a promovat în liga I şi poate disputa meciurile considerate pe teren propriu la Călăraşi! Ceea ce nu-i deloc un lucru derizoriu!” a subliniat Grama.

 

Obiective imediate

Directorul Direcţiei Dezvoltare a dezvăluit şi o parte din obiectivele imediate pe care le are în vedere conducerea Consiliului Judeţean pentru continuarea procesului de modernizare a stadionului. „Consiliul Judeţean va continua să investească în infrastructura de la stadion. Până la finele anului avem în vedere montarea unei instalaţii de nocturnă. Tot în perioada următoare, o altă investiţie se referă la montarea instalaţiei de încâlzire a suprafeţei de joc. Sunt posibile pentru că bugetul echipei pentru salarii, primel deplasări, etc va fi susţinut din banii obţinuţi din drepturile de televizare, sponsorizări, vânzări tricouri, bilete, etc. Ne dorim să demarăm şi investiţiile acestea care sunt necesare pentru liga I” a conchis Eduard Grama.