E. Muşat: În nici unul din cele 3 proiecte de management, nu s-au regăsit indicatorii prevăzuţi de lege

emusatJoi, 15 iunie s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Nici unul dintre cei 3 candidaţi înscrişi n-a reuşit să obţină punctajul minim necesar pentru câştigarea concursului. Camelia Ghiveciu a obţinut iniţial nota 6,41 iar în urma contestaţiei, aceasta a crescut la 6,60. Bogdan Andrei Zidaru a prezentat un proiect de management, evaluat de Comisia de concurs la 5,38 iar Elena Nicolache a obţinut doar nota 4,54.

Comisia de evaluare a proiectelor de management, formată din 3 membri ai Consiliului de Administraţiei al spitalului, a fost condusă de Emil Muşat, preşedinte al C.A. care a prezentat mai jos şi motivele pentru care nici un proiect de management nu a fost declarat castigator.

Domnule Muşat, cum a decurs ziua de concurs? De ce au fost respinse toate cele trei proiecte de management?

Acea zi de joi a fost una grea, solicitantă. Din păcate, nu s-a reuşit identificarea nici unui proiect de management care să întrunească exigenţele comisiei pentru a putea fi declarat câştigător. Concursul s-a desfăşurat cu public, aşa cum prevede regulamentul. Au fost persoane interesate care au dorit să participe la derularea concursului. Din acest punct de vedere, a fost o transparenţă totală! Ca să noteze proiectele, Comisia a avut în vedere câteva criterii care sunt prevăzute în regulament. S-au avut în vedere, în primul rând, modalităţile prin care în cadrul proiectelor de management să fie identificate problemele reale ale spitalului, probleme care sunt prioritare pentru a rezolvarea situaţiilor dificile cu care se confruntă spitalul.

În al doilea rând, am ţinut cont de aspectele determinante şi mă refer la obiectivele pe care şi le-au propus candidaţii în proiectul de management, la activităţile pentru realizarea obiectivelor şi la indicatorii asumaţi.

În nici unul dintre proiecte nu am identificat obiective care să îndeplineasacă acele condiţii cerute în teorie şi cunoscute efectiv de toată lumea: de la student la managerul în funcţie, respectiv obiective care să fie smart, specifice acestui domeniu, să fie măsurabile. Nici unul nu a dat un obiectiv măsurabil care să fie încadrat într-un orizont de timp. S-a urmărit concordanţa între obiectivele propuse şi tematica abordată. Vorbim despre activităţi. A existat o largă confuzie între obiective şi activităţi. Nu sunt activităţi încadrate în graficul GANT, activităţi care să fie specifice, orientate în mod clar către rezolvarea problemelor curente cu care se confruntă spitalul. Cel mai grav e că în aceste proiecte nu se regăsesc indicatorii prevăzuţi de lege pe care un manager trebuie să-i aibă în vedere. De aceea, nu vreau să creadă cineva că a existat o exigenţă deosebită a comisiei. Nici vorbă! Ba mai mult am văzut că un proiect a fost elaborat pe un an de zile şi nu pe 3 ani, limita maximă admisă.

Ce urmează? Când ar putea avea loc viitorul concurs?

În cursul zilei de marţi, 20 iunie, se va întruni Consiliul de Administraţie al spitalului pentru a fi informat de către comisia de concurs cu privire la rezultate. Potrivit regulamentului, CA va aduce la cunoştinţă preşedintelui CJ Călăraşi, rezultatele obţinute de candidaţi. După care, într-o şedinţă viitoare a CA, putem stabili procedura de demarare a unui nou concurs. După estimările mele, cam peste o lună de zile. Cei care au participat la acest concurs se pot reînscrie.

Mulţumesc.

 

Comisia de concurs

-         Emil Muşat – preşedintele Consiliului de Aministraţie al SJUC

-         Paraschiv Mureşan – reprezentant CJ, în CA

-         Camelia Truică – reprezentant DSP Călăraşi, în CA

 

Rezultate concurs

-         Camelia Ghiveciu – 6,41 (6,60 după soluţionarea contestaţiei)

-         Elena Nicolache – 4,54

-         Bogdan Andrei Zidaru – 5,38

 

Comisia de soluţionare a contestaţiilor

-         Marin Graure

-         Daniela Brăileanu

-         Liana Petculescu