E. Grama: Reabilitarea drumului de incintă Siderca e în continuare blocată de administraţia locală condusă de prof. doctor Drăgulin

E. Grama: Reabilitarea drumului de incintă Siderca e în continuare blocată de administraţia locală condusă de prof. doctor Drăgulin

Proiectul privind îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a drumului de incintă Siderca (DJ 306A) în vederea asigurării accesului în municipiul Călăraşi, iniţiat în vară de Consiliul Judeţean, a fost stopat de către conducerea Primăriei Călăraşi care a refuzat să mai emită autorizaţia de construire după ce în urma unui control efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcţie Sud Muntenia, la finele lunii august, s-a constatat că Certificatul de Urbanism fusese emis cu date incomplete.

Primăria condusă de liberalul Dan Drăgulin s-a spălat, rapid, pe mâini, notificând Consiliul Judeţean, în baza adresei 39211 / 27.08.2019, că-i restituie documentaţia depusă fără să mai precizeze şi care ar fi paşii de urmat în vederea reluării lucrărilor de reabilitare şi modernizare a obiectivului mai sus menţionat.

S-au scurs de atunci aproape 2 luni iar drumul de incintă se află tot într-o stare jalnică, dând mari bătăi de cap şoferilor care-l tranzitează.

Directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean, Eduard Grama consideră că Primăria se face responsabilă de blocarea lucrărilor, solicitând primarului Drăgulin şi arhitectului şef Samoilă reluarea, în regim de urgenţă, a procedurii de emitere a autorizaţiei de construire în baza căreia Consiliul Judeţean să demareze investiţia atât de necesară călărăşenilor.

„Reabilitarea drumului de incintă Siderca e în continuare blocată de administraţia locală condusă de prof. doctor Drăgulin. Edilul refuză emiterea autorizaţiei de construire a drumului într-un mod nelegal, restituind întreaga documentaţie Consiliului Judeţean şi solicitând în acelaşi timp reluarea procedurilor. Domnul Drăgulin uită, în mod tendenţios, faptul că Primăria a emis un Certificat de urbanism care conţine date incomplete dar valabil şi azi, 22 octombrie 2019 iar reluarea procedurii implică în mod direct emiterea unui nou Certificat de urbanism.” a declarat Eduard Grama care a mai precizat „Am înţeles din comportamentul dumneavoastră, domnule primar Drăgulin, că sunteţi în stare să sfidaţi o comunitate dar observ cu regret că acum sfidaţi şi legea al cărei apărător deliberat sunteţi. Vă solicit public să răspundeţi deşi ştiu că n-o veţi face, aşa cum n-aţi făcut-o de nenumărate ori, stând ascuns în birou şi dând dovadă de laşitate folosind vechi metehne comuniste. Ca întotdeauna, fugiţi de responsabilitate! Cu Certificatul de urbanism existent, ce facem? L-aţi anulat, uitând să ne comunicaţi acest lucru? Neducerea la îndeplinire a măsurilor impuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii, în sarcina cui rămâne domnule primar Drăgulin şi domnule arhitect şef, Samoilă? Dovediţi în al 12-lea ceas, măcar, că puteţi lua decizii în favoarea comunităţii.”

Grama se întreabă retoric dacă nu cumva motivele invocate până acum de Dragulin&Co sunt de fapt nişte şicane cu ajutorul cărora primarul speră să nu piardă meciul electoral cu conducerea Consiliului Judeţean. „V-a fost teamă, cumva, domnule Drăgulin că am fi terminat drumul aşa cum ne-am luat angajamentul iar oamenii ar fi pus în balanţă cei 7 ani de administraţie ai dumneavoastră cu cele 3 luni alocate de Consiliul Judeţean pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a drumului? E greu să depăşiţi performanţele preşedintelui Consiliului Judeţean, oricât de mult v-aţi strădui. Din păcate, nici entuziasmul şi nici vârsta nu vă mai ajută!” a conchis Grama.