E. Grama: 2019 va fi anul în care vor începe lucrările la Palatul Administrativ

E. Grama: 2019 va fi anul în care vor începe lucrările la Palatul Administrativ

Palatul Administrativ, clădire monument istoric care găzduieţte Instituţia Prefectului Judeţul Călăraşi va fi reabilitat complet începând cu anul 2019. Directorul Direcţiei Dezvoltare din CADRUL cj Călăraşi, Eduard Grama a declarat miercuri că lucrările vor începe anul viitor iar finanţarea acestora va fi asigurată fie de CNI, fie din resursele proprii ale Judeţului. „Pe lista de investiţii aprobate pentru acest an e trecută „proiectarea plus execuţia”. În momentul acesta, proiectul e depus la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Conform OUG 114, am actualizat devizul, fiind un monument clasa A. Încercăm prin clauza suspensivă să scoatem la licitaţie PT şi Execuţia iar dacă în septembrie, să zicem, acest contract nu va fi încheiat cu CNI-ul, proiectul va fi finanţat exclusiv prin bugetul Consiliului Judeţean” a spus Grama care a mai precizat „Dacă va fi finanţat de CNI iar lucrările vor fi pornite, atunci vom considera aceste sume ce vor fi alocate ca şi contribuţie proprie a Consiliului Judeţean. Ele vor reprezenta cofinanţarea. Anul 2019 va fi anul în care vor începe lucrările"

”reşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă a mai precizat că pentru acest an, suma „prinsă” în buget este de 1,9 milioane lei. Cheltuielile neeligibile pe care va trebui să le suporte Consiliul Judeţean în cazul în cazul în care proiectul va fi susţinut de CNI, sunt cifrate la 1,5 milioane euro. CNI va efectua lucrările vizând faţadele şi acoperişul clădirii.

În urma actualizării indicatorilor tehnico-economici privind cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiții „Centru Socio-Cultural Călărași - fost Palat Administrativ - faza DALI, taxe, avize”, a rezultat o valoarea totală a investiţiei de 57.347.080,75 lei, la care se adaugă T.V.A., din care C+M: 44.520.466,86 lei, la care se adaugă T.V.A..