Consilierii judeţeni, convocaţi azi, de la ora 12.00, în şedinţă extraordinară de plen. Vezi motivul!

Consilierii judeţeni, convocaţi azi, de la ora 12.00, în şedinţă extraordinară de plen. Vezi motivul!

Hotărârea privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean Calarasi, in procent de 7,5%, din impozitul pe venit estimat a fi incasat la bugetul de stat, pe unitati administrativ – teritoriale, pe anul 2019 va fi astăzi începând de la ora 11.00 supusă din nou dezbaterii consilierilor judeţeni, reunite în cadrul unei şedinţe extraordinare de plen.

Prima oară, Hotărârea a fost scoasă de pe ordinea de zi din cauza presiunilor exercitate de preşedintele PNL Călăraşi, Dan Drăgulin, nemulţumit de modul în care se alocaseră banii. Ba mai mult, Drăgulin, s-a plâns şi şefului său, Ludovic Orban, făcând ce a învăţat cel mai bine la şcoala de tristă amintire “Ştefan Gheorghiu şi anume să-şi bage presupuşii adversari pe ţeavă. Şi iată că a reuşit. De data asta, 14 primării PSD s-au ales cu firimituri, 11 dintre ele urmând să primească fiecare câte 150 de mii. Primăria Frăsinet se va alege doar cu 100 de mii de lei pentru reparaţii şcoli. Uşor “privilegiată” este Primăria Gălbinaşi care ar urma să primească 446 de mii de lei din care 200 mii pentru reparaţii şcoli. Ultima solicitare a prins contur după vizita lui Iohannis la Gălbinaşi! Ca să fie clar!

Altfel, primarii PNL, desigur toţi cinstiţi, competenţi, serioşi dar văduviţi în ultimii ani de guvernarea PSD, vor primi sume mai mari că doar ei sunt capabili să facă România normală!

Astăzi, consilierii judeţeni vor aproba (sperăm să şi reuşească!) repartizarea sumelor din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean Calarasi, in procent de 7,5%, din impozitul pe venit estimat a fi incasat la bugetul de stat, pe unitati administrativ – teritoriale, pe anul 2019, in valoare de 15.135 mii lei, conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare.

Potrivit art.6 alin.(2) din din Legea nr. 50/2019 a bugetului de stat pe anul 2019, cu modificarile si completarile ulterioare, prin derogare de la prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, se repartizează 15% la bugetul local al județului, 60% la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor pe al căror teritoriu își desfășoară activitatea plătitorii de impozit pe venit, 17,5% într-un cont distinct deschis pe seama direcției generale regionale a finanțelor publice/administrației județene a finanțelor publice, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor si o cota de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat.

Aceasta din urma cota se repartizează în mod egal județelor, în limita sumei de 28.492 mii lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare.

Prin Hotararea nr.58/2019 privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean Calarasi, in procent de 7,5%, din impozitul pe venit estimat a fi incasat la nivelul Judetului Calarasi, pe unitati administrativ – teritoriale, pe anul 2019, s-a repartizat, in luna aprilie a acestui an suma de 13.357 mii lei.

Prin promovarea acestui proiect de hotarare doresc ca diferenta de 15.135 mii lei, pana la concurenta sumei de 28.492, sa fie repartizata unitatilor administrativ-teritoriala din judetul Calarasi, potrivit  prevederilor art.6  alin.(2)  din Legea nr. 50/2019 a bugetului de stat pe anul 2019, cu modificarile si completarile ulterioare.