CJ Călăraşi va asigura cofinanţarea unui proiect cu finanţare europeană ce va fi iniţiat de Ecoaqua SA

CJ Călăraşi va asigura cofinanţarea unui proiect cu finanţare europeană ce va fi iniţiat de Ecoaqua SA

În calitate de acţionar principal al operatorului de apă şi canal, Consiliul Judeţean a adoptat luni cofinanţarea proiectului „Digitalizarea infrastructurii operate de către Ecoaqua SA – beneficiar Ecoaqua SA”, finanţat prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, Obiectivul specific 3.2 Creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane precum şi a gradului de asigurare cu apă potabilă a populaţiei, ce va fi depus de Ecoaqua SA.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 2 milioane de euro fără TVA. Din această sumă, 6% este contribuţia operatorului regional Ecoaqua SA iar diferenţa de 84% (necesar de finanţare Funding Gap) se asigură astfel: Fondul de Coeziune (85%), Bugetul de Stat (13%) şi Bugetul Local (2%).

„Principala acţiune vizată presupune măsuri necesare pentru eficientizarea şi sustenabilitatea investiţiilor în sectorul de apă şi apă uzată. Acestea vor permite accelerarea deciziilor pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului menţinând parametrii principali (presiune, debite, calitate) la un nivel potrivit, contribuind la atingerea obiectivelor directivelor din sectorul de apă şi apă uzată.”, se arată în Referatul de aprobare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.