CJ Călăraşi propune un nou proiect vizând dezvoltarea infrastructurii prespitaliceşti, finanţat prin PNRR

CJ Călăraşi propune un nou proiect vizând dezvoltarea infrastructurii prespitaliceşti, finanţat prin PNRR

Consiliul Judeţean Călăraşi intenţionează să construiască un Ambulatoriu în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, proiect finanţat prin PNRR.

În acest sens, în şedinţa ordinară desfăşurată luni, consilierii judeţeni au adoptat Hotărârea privind aprobarea depunerii proiectului „Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti – unităţi de asistenţă medicală ambulatorie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian – Ambulatoriu Călăraşi” şi a cheltuielilor legate de proiect.

Proiectul va fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C12 – Sănătate – Investiţia 2. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti – I1.3 Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie, apelul de proiecte MS – 0013. Valoarea acestuia este de 38.603.809,57 lei (inclusiv TVA).

Contribuţia proprie la cheltuielile eligibile ale Consiului Judeţean se ridică la 3.558.950,00 lei fără TVA. Contribuţia proprie la cheltuielile neeligibile este de 15.772.912,27 lei fără TVA. Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

Obiectivul de investiţii va fi amplasat în municipiul Călăraşi, pe B-dul 1 Mai, tronson 4, suprafa totală a terenului fiind de 3.125 mp.

Imobilul cu funcţiuni mixte va avea regim de înălţime P+4E. La parter şi etajul 1 va funcţiona extinderea ambulatoriului iar la etajele 2, 3, 4 şi acoperişul etajului 4 vor fi create 138 de locuri de parcare.

La parte sunt propuse 4 cabinete de specialitate nou înfiinţate la care se adaugă un spaţiu amenajat pentru RMN şi Computer tomograf (CT). Cele 4 specialităţi nou – înfiinţate sunt Reumatologie, Alergologie, Endocrinologie şi Chirurgie Toracică.

La etajul 1 sunt propuse Laboratorul de microbiologie şi sala de pregătire personal cu o capacitate maximă de 100 de persoane. Încălzirea şi răcirea imobilului se va realiza prin intermediul unor pompe de căldură sistem apă – aer şi un sistem de panouri fotovoltaice. Parcarea supraetajată va fi dotată cu cel puţin un punct de reîncărcare pentru vehicule electrice.

„Implementarea acestei iniţiative va conduce la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei judeţului Călăraşi, în special a locuitorilor din municipiul Călăraşi prin creşterea performanţei şi eficientizarea capacităţii de diagnostic, tratament şi monitorizare în Ambulatoriu. Obiectivul final urmărit este de a asigura pacientului serviciile necesare în mod rapid, accesibil şi de calitate precum şi eliminarea timpilor de aşteptare generaţi de lipsa finanţării sau de supraaglomerare.”, susţine preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Tot prin intermediul Hotărârii a fost aprobat şi Acordul de parteneriat dintre Consiliul Judeţean Călăraşi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian în vederea implementării depunerii şi implementării proiectului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.