CJ Călărași | V. Iliuță: Drumul din incinta Siderca va fi modernizat până la finele lunii aprilie

CJ Călărași | V. Iliuță: Drumul din incinta Siderca va fi modernizat până la finele lunii aprilie

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță a avansat un nou termen de finalizare a lucrărilor de modernizare a DJ 306 A, cel din incinta Siderca. „Luni am purtat cu colegii mei discuții pe tema drumului județean 306 A. Dacă în martie, vremea ne va permite, în sensul că nu vom avea parte de zăpezi, geruri, atunci din acel moment “dezechipăm” toate mașinile și vom mobiliza toate resursele umane al SC Drumuri și Poduri SA, astfel încât să terminăm lucrările de modernizare până la finele lunii aprilie, a precizat, joi, liderul Consiliului Județean.

Primul strat de asfalt a fost turnat încă de la începutul lunii decembrie 2020, după ce Primăria Municipiului Călărași a emis, la finele lunii octombrie, autorizația de construire pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere a drumului județean 306A în vederea asigurării, în condiții optime, a accesului în municipiul Călărași.

Modernizarea drumului din incinta Siderca, DJ 306 A, presupune și lărgirea carosabilului la 14 metri, pe patru benzi. Partea carosabilă va fi încadrată de câte o zonă verde de 1,5 metri precum şi de piste pentru biciclişti. Valoarea lucrărilor de modernizare a drumului în lungime de 1,3 km este estimată la circa 6 milioane de lei.

DRUMSIDERCA2