Dunărea / Cr. Pustai: E un rezultat care, după părerea mea, reflectă realitatea din teren

Dunărea / Cr. Pustai: E un rezultat care, după părerea mea, reflectă realitatea din teren

Miercuri după prânz, pe arena Ion Comşa s-a desfăşurat partida restantă din cadrul rundei a 11-a, Dunărea – Rapid, încheiată aşa cum a început, 0-0. Imediat după finalul meciului, antrenorul Cristian Pustai a „tras” câteva concluzii, susţinând că rezultatul reflectă totuşi realitatea din teren.

Domnule profesor Pustai, felicitări, chit că partida s-a încheiat la egalitate. Un rezultat bun, obţinut în faţa unui adversar dificil, cu pretenţii de promovare.

Mi s-au părut 2 reprize oarecum diferite în ceea ce priveşte echipa noastră. Ce ne puteţi spune?

Într-adevăr, de data asta am jucat mai bine în prima repriză, cu mai puţine realizări în partea secundă. Nu pot să spun că am jucat slab, chiar dacă s-a terminat 0-0. A fost un meci încins, un meci jucat foarte mult pe contre. Au fost două echipe care au jucat rapid. Noi am reuşit să contracarăm jocul Rapidului pe tranziţia pozitivă, pe pasa directă spre atacantul central. Şi cât am reuşit în prima parte să câştigăm mingea, să fim reactivi, am avut şi câteva situaţii foarte bune. În repriza a doua, am avut mai puţine realizări pe faza ofensivă iar oaspeţii şi-au creat şi ei 2-3 situaţii bune. Până la urmă, e un rezultat care, după părerea mea, reflectă realitatea din teren.

aldis

Noi, 3 zile de pauză, ei, o săptămână. Cred că a contat şi „detaliul” ăsta...

Da, aşa e. A contat şi faptul că n-am făcute schimbările atât de repede. Dacă le-aş fi făcut, puteam rămâne în 10 pentru că iarăşi s-a accidentat un junior. Cred că un dram de prospeţime s-a resimţit la echipa oaspete. În ce ne priveşte, Ariel Lopez şi Boboc au făcut o mare risipă de energie în prima parte iar în a doua potenţa lor a fost mai redusă.

Cred că suntem pe val: în doar 3 zile o victorie şi un egal după 2 înfrângeri la rând. Urmează UTA Arad, echipă aflată pe primul loc. Prin urmare, un meci poate chiar mai complicat...

La fel de complicat, de fapt, toate meciurile sunt dificile. Trebuie să terminăm această primă parte a sezonului cât mai bine. Sunt 4 jocuri, toate acasă, o performanţă şi pentru mine ca antrenor, de pe urma cărora trebuie să strângem cât mai multe puncte. Pentru că asta ne interesează cel mai mult. Apoi, vom face o analiză ca să vedem unde ne plasăm.

Mulţumesc.

Sursa foto AFC Dunărea Călăraşi / Facebook